На MWC 2024 компанията Oppo представи прототипа на очилата за

...
На MWC 2024 компанията Oppo представи прототипа на очилата за
Коментари Харесай

Oppo показа прототип на своите леки AR очила Air Glass 3 XR с вграден гласов AI асистент

На MWC 2024 компанията Oppo показа прототипа на очилата за добавена действителност Air Glass 3 XR с поддръжката на изкуствен интелект.

Oppo Air Glass 3 XR поддържат гласов помощник, основан на китайския модел на ИИ AndesGPT, с който споделят посредством смарт телефона. Върху едно от стъклата на очилата има сензорен екран за ръководство. В прессъобщението на компанията се показва, че гласовият помощник към този момент е разполагаем единствено за Китай.

Чатботът може при поискване да „ търси информация и да води диалози, с цел да оказва помощ на потребителите при задания като обмисляне на пътувания “, отбелязва компанията. Освен това гласовият помощник може да се употребява за ръководство на музикалния плеър, приемане на повиквания и разглеждане на изображения.

Очилата за добавена действителност Oppo Air Glass 3 XR тежат единствено 50 грама. Те са оборудвани с оптика с показател на отражение 1,70. Вградените в очилата прожекционни екрани имат оптималната бляскавост от над 1000 cd/m2. Oppo акцентира, че Air Glass 3 XR са снабдени с функционалности, които вършат потреблението им близо до това на елементарен чифт очила.

Oppo Air Glass 3 XR също по този начин са оборудвани със система от четири микрофона за системата за угнетяване на шума. В бъдеще компанията има намерение да обогати устройството с поддръжката на разнообразни генеративни функционалности с изкуствен интелект. Като да вземем за пример AI Eraser за редактиране на фотоси и изображения. Споменатата функционалност е налична в смарт телефоните от сериите Reno 11 и Find N3.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР