На музикална разходка от миналото към настоящето на брега на

...
На музикална разходка от миналото към настоящето на брега на
Коментари Харесай

По следите на музикалната история в концерта във „Варна, музиката и морето“

На музикална разходка от предишното към сегашното на брега на морето ни канят във Варненски свободен университет „ Черноризец Храбър “ с втория концерт от серията в програмата, отдадена на 100-годишнината от оповестяването на Варна за курортен град.

 Гео Чобанов Концертът ще има още няколко издания, като идното е на 25-и юли от 21 часа, на лятната сцена „ Зад Театъра “ на Държавната опера - Варна. Събитието ще стартира с осъществяване на химна на Радио Варна. Част от програмата ще бъдат показани Александър Кръстев, Добри Христов и Милко Коларов, а особено присъединяване ще вземе краеведът Християн Облаков.

В програмата са включени и новите имена от музикалната история на Варна – измежду тях са солистите на Държавна опера Варна – Даниела Димова, Вяра Железова, Валерий Георгиев. Събитието е проведено от клуб „ Юнеско “ - Варна и Фонд „ Култура “ към Община Варна и ще приключи с осъществяването на песни за морето, измежду които „ Синя безкрайност “, „ Върни се в Соренто “, „ О, соле мио “ и „ Варна, хубава Варна “.

Повече за концерта, който ще се организира тази неделя чуйте в звуковия файл от диалога с оперния артист Гео Чобанов,организатор на концерта „ Варна, музиката и морето “.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР