На много места в страната от днес започва пробно гласуване

...
На много места в страната от днес започва пробно гласуване
Коментари Харесай

На много места в страната започва пробно гласуване с машини

На доста места в страната от през днешния ден стартира пробно гласоподаване с машини преди изключителните парламентарни избори на 2 октомври.

В Плевен от през днешния ден до края на месеца разполагаем на искащите да гласоподават пробно са 15 машини, предава БНР.

В три общини ще могат да се упражняват за машинното гласуване  на две машини, разясни Ирена Христова, основен секретар на регионалната администрацията:

„ Получихме от ЦИК 15 броя профилирани устройства за машинно гласоподаване. Те са демоверсия. За по-големите общини даваме по две – това са Плевен, Червен бряг, Долна Митрополия. “

В Плевен машината е сложено във фоайето на регионалната администрация.

„ Наши чиновници ще дежурят и ще изясняват от 9 до 12 часа и от 12.30 до 17 часа всеки ден без почивните дни, с изключение на 17-и – тогава ще дежурим изключително и също ще могат да идват външни лица да им обясняваме…

В селата – всяка община си е направила график по какъв метод ще обиколя машината, какъв брой време ще стои в общинския център, какъв брой по селата. Те са се организирали и са създали такава организация, от 13 септември до 30-и “, изясни Ирена Христова.

От Централната изборна комисия ще дават през днешния ден и по 2 машини за гласоподаване с конфигурирана демоверсия на регистрирани партии и обединения, поискали устройствата за разяснителните си акции.

Очаква се през днешния ден от Комисията да проведат и съвещания за съставите на секционните изборни комисии отвън страната с представители на парламентарно показаните в 47-ото Народно заседание партии и обединения. Участие в тях ще могат да вземат и други партии и обединения, записали свои претенденти.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР