На Международното изложение Хемус 2018 президентът изрази надежда родни компании

...
На Международното изложение Хемус 2018 президентът изрази надежда родни компании
Коментари Харесай

Радев: Българската отбранителна индустрия е конкурентоспособна в световен план

На Международното ревю " Хемус 2018 " президентът изрази вяра родни компании да бъдат измежду главните реализатори на модернизационните планове за Българската войска

Международното ревю " Хемус 2018 " още един път демонстрира, че българската отбранителна промишленост е освен високотехнологичен бранш, даващ артикули с висока добавена стойност, само че и бранш, който е конкурентоспособен в международен проект. Това съобщи в Пловдив президентът и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев при откриването на 13-ата профилирана интернационална галерия за отбранителна техника „ Хемус 2018 - защита, антитероризъм и сигурност ".

Държавният глава изрази вяра родните компании да вземат все по-голямо присъединяване в процесите по рационализация на българските Въоръжени сили.

Тази година провеждането на изложбата е придружено от интернационална научна конференция, която е включена в календара на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, съвещание на Индустриалния конгрес, както и демонстрационни стрелби на полигона „ Змейово ". Сред задачите на събитието е да сътвори непосредствена връзка на доставчиците на съоръжение и техника за защита, антитероризъм и сигурност с евентуални консуматори на национално и на интернационално ниво, както и да подтиква развиването на отбранителната индустрия.

По думите на президента, ревюто е мотор на съдействие, както сред институциите в областта на защитата, по този начин и с нашите интернационалните сътрудници. Президентът Радев означи, че за първи път тази година на форума участва и Министерството на вътрешните работи, което " ясно демонстрира, че сигурността е интегрален бранш и зависи от обединяването на напъните ".

Румен Радев приветства засиленото присъединяване на структури и институции от образованието и науката в Международното ревю и уточни, че без тях не може да има триумф един подобен високотехнологичен бранш. " Сътрудничеството сред бизнес, обучение и просвета е сигурна гаранция за нашите упоритости, с цел да участваме пълноценно в Европейския фонд за защита и в интеграцията на европейската отбранителна промишленост и просвета ", сподели още президентът.

На откриването на огромния интернационален конгрес участваха заместител министър-председателят по публичния ред и сигурността и министър на защитата Красимир Каракачанов, заместник-министърът на стопанската система Александър Манолев, министърът на защитата на Ливан Якуб Сараф, началникът на защитата ген. Андрей Боцев, кметът на Община Пловдив Иван Тотев, представители на бизнеса и научните среди.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР