На мълчалив протест с искане за увеличение на заплатите излязоха

...
На мълчалив протест с искане за увеличение на заплатите излязоха
Коментари Харесай

На мълчалив протест с искане за увеличение на заплатите излязоха служители на МВР във Видин

На безмълвен митинг с искане за нарастване на заплатите излязоха чиновници на Министерство на вътрешните работи във Видин.

Емилиян Недялков, регионален ръководител на Синдикалната федерация на чиновниците в системата, разгласи по време на митинга през днешния ден пред постройката на ОДМВР-Видин, че "представители на полицията стачкуват, задавайки въпроса, Министерство на вътрешните работи на първа линия ли е в битката с COVID-19 ", заяви Българска телеграфна агенция.



В митинга участваха представители на полицията, пожарната и на гранична полиция, посочи Емилиян Недялков. Той сподели, че на 8 ноември представители от Видин ще вземат участие и на националния митинг в София.

За работата си до момента на първа линия в битката против ковид служителите на реда са получили еднократно по 650 лв., настояват от най-големия полицейски профсъюз. Синдикатът не е фиксирал избран % на желаното нарастване на заплатите, само че акцентира, че хората са огорчени от разликата сред 10 % за тях и 30 %, което се дава за други структури, сподели пред публицисти Емилиян Недялков.

Ще продължим с митингите до постигането на удоволетворяващ резултат, изясни Деян Дочев, ръководител на синдикално сдружение "103 ", обхващащо поделението на Гранична полиция за Видин.

От Синдикалната федерация упорстват за нарастване на заплащането на служителите на реда, друго от плануваните 10 % от 1 януари идната година. Протестите ще продължат с общонационален митинг на 8 ноември, в столицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР