На магистрала Тракия се провежда своеобразно общо събрание на протестиращите

...
На магистрала Тракия се провежда своеобразно общо събрание на протестиращите
Коментари Харесай

Енергетиците събират подписи и за ефективна стачка

На автомагистрала " Тракия " се организира самобитно общо заседание на протестиращите миньори и енергетици от комплекса " Марица-Изток ". На място са и представители от другите блокади, като на този стадий се сплотиха към решението от понеделник или най-късно вторник да стартира подписка по рудници и цехове за започване на ефикасни протестни дейности.

Тя би трябвало да бъде подкрепена от 50+1 % от служащите. Ще би трябвало и тъкмо да се формулират настояванията към работодателя, както е по закон. Готови са на протестни дейности, които да продължат оптимално дълго, споделиха миньорите.

Обсъждат се и ден и час, на който да се призове за народен митинг, на който те чакат поддръжка от цялата страна. До този миг доколкото се схванаха, това ще е четвъртък.

Протестиращите се сплотиха към мнението пътните блокади да останат и по време на ефикасните протестни дейности. До на следващия ден ще би трябвало да уточнят и точните претенции, които ще бъдат дефинирани в подписката по предприятия в " Марица-Изток ". Основното остава изтеглянето на териториалните проекти за обективен преход от европейските институции, защото по закон при стачка настояванията би трябвало да са изпълними от работодателя. В момента вървят и оживени полемики по какъв начин да изискат гаранции за работата си в кратковременен и дълготраен проект, съобщи БНР.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР