На консултациите при президента Румен Радев лидерът на БСП Корнелия

...
На консултациите при президента Румен Радев лидерът на БСП Корнелия
Коментари Харесай

Радев и Нинова спориха за парламентарния контрол

На консултациите при президента Румен Радев водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова влезе в изострен спор с президента по повод парламентарния надзор над изпълнителната власт. Нинова акцентира, че това е доста значима за социалистите функционалност на Народното събрание. С ангажимента, че това е тъкмо по този начин, президентът направи забележката, че министрите от служебния кабинет, назначен от него по през целия ден е трябвало непрекъснато да са Народното събрание, с цел да бъдат - по думите на Радев - разпитвани от депутатите.



Ако ситуацията беше спокойна - да стоят по през целия ден. Но служебните министри трябваше да се оправят с доста тежки рецесии, да пишат закони, които предното държавно управление не беше подготвило, да вземат стратегически решения, изясни Румен Радев. В тази връзка той изиска от Нинова народните представители да преценяват по-добре целите си и да одобряват бюджет и закони, а не да желаят непрекъснато сметка на министрите.

Нинова отвърна на президента, че народните представители си правят работата.

“Не приемайте парламентарния надзор като наказване, а като опция ”, сподели тя на Радев. По нейно мнение, в случай че министрите са свършили нещо положително, това е най-подходящият метод да се каже на хората.

Радева и Нинова несъмнено можеха да продължат разногласието пред камерите, само че избраха да благодарят на медиите и изчакат репортерите да изоставен залата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР