На консултациите между президента и коалиция ГЕРБ-СДС Даниел Митов призова

...
На консултациите между президента и коалиция ГЕРБ-СДС Даниел Митов призова
Коментари Харесай

Даниел Митов: Трябва да се спре с говоренето, че предоставянето на военна помощ на Украйна ще ни вкара във войната

На консултациите сред президента и коалиция ГЕРБ-СДС Даниел Митов прикани да се спре с говоренето, че даването на военнотехническа помощ на Украйна ще ни вкара във войната, съобщи " Фокус “.

" Това тормози сътрудниците ни от НАТО, тъй като тези сигнали не им разрешават да ни оценят като виновен член на Алианса ", уточни Митов.

Президентът отговори, че на нито една среща на върха не е усетил и намек в тази посока от страна на сътрудниците ни от НАТО и Европейски Съюз и че в Алианса няма предписание, което да задължава дадена страна да дава оръжие на трета страна.

Президентът прикани деликатно да се подходи по отношение на концепцията за даване на остарялото въоръжение на Украйна и приемане на ново в подмяна. Той предизвести, че преоборудването изисква време.

" Да не стане сливи за боклук. Никъде няма " Давам си остарялото оръжие и получавам като подарък ново. Моят ангажимент като висш главнокомандващ е аз да не позволи понижаване на качествата на Българската войска, тъй като виждаме каква е обстановката освен на Север, само че и на Балканите ", сподели Радев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР