На консултации при кмета на Монтана Златко Живков местните лидери

...
На консултации при кмета на Монтана Златко Живков местните лидери
Коментари Харесай

Партиите в Монтана се разбраха за състава и ръководството на ОИК за изборите

На съвещания при кмета на Монтана Златко Живков локалните водачи на парламентарно показани партии се схванаха за състава и управлението на Общинската изборна комисия (ОИК) за изборите на 29 октомври.

Комисията ще се състои от 11 души, от които трима от ГЕРБ-СДС, трима от ПП-ДБ, двама от „ Възраждане “ и по един от Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и „ ИТН ”. Тя ще се управлява от ръководител, четирима заместник-председатели и секретар. По съглашение сред партиите ръководителят ще бъде от ГЕРБ, секретарят от Движение за права и свободи, а ПП-ДБ, „ Възраждане “, Българска социалистическа партия и „ ИТН “ ще имат по един заместник-председател. Представителите на партиите показаха, че имат към този момент избрани хора за състава на комисията, която ще стартира работа от 9 септември.  

Припомняме, че изборите за кметове и общински съветници са планувани за 29 октомври т.г. Според хронограмата за изборите консултациите за съставянето на общинските изборни комисии (ОИК) би трябвало да се състоят при кмета на съответната община до 28 август. Централната изборна комисия би трябвало да назначи ОИК не по-късно от 8 септември в това число.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР