На конференцията Европа и светът, излъчвана на сайта на Европейската

...
На конференцията Европа и светът, излъчвана на сайта на Европейската
Коментари Харесай

Борел напомни на Орбан, че може да напусне ЕС

На конференцията " Европа и светът ", предавана на уеб страницата на Европейската комисия, ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел в отговор на съпоставяне на Виктор Орбан на Евросъюза със руската окупация, му предложи да напусне Европейски Съюз.

Борел означи, че Унгария знае доста за това, " какво съставлява окупацията ", и загатна смазаното от руските войски унгарско въстани от 1956 година.

" Честно казано, аз не виждам никаква аналогия сред руската окупация и протичащото се в Берлеамон, където е ситуирана централата на Европейски Съюз. Не съм видял нито един танк там. Никой не задължава Унгария да е член на Европейски Съюз. Това е свободен избор ", сподели Борел.

Припомняме, че министър председателят на Унгария Виктор Орбан по време на речта си на празника на 23 октомври съпостави участието в Европейски Съюз със руската окупация.

Както съобщи Орбан, по времето на Съюз на съветските социалистически републики се е налагало да " танцуват по свирката на Москва, в този момент ни свири Брюксел, само че ние танцуваме по този начин, както желаеме, а в случай че не желаеме, не танцуваме ".

" За благополучие това, което в миналото беше покруса, в този момент се е трансформирало в комедия. За благополучие Брюксел не е Москва, а просто неприятна модерна подигравка ", добави Орбан.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР