на журналиста Соня Колтуклиева „Това решение е и всичко, и

...
на журналиста Соня Колтуклиева „Това решение е и всичко, и
Коментари Харесай

Колтуклиева към депутатите: Попитайте Нинова дали е подписала сделка за военна продукция към Украйна

на журналиста Соня Колтуклиева

„ Това решение е и всичко, и нищо. Българска социалистическа партия ще го показа на своя електорат като победа: „ Другари, успяхме да удържим – няма да даваме оръжие на Украйна”… Паралелно ще продължи остарялата скица с българско оръжие през медиатори – Чехия, Полша и Словакия”. Това сподели през днешния ден сутринта по Нова телевизия Александър Михайлов, уволненият от вицепремиера Корнелия Нинова изпълнителен шеф на “Кинтекс”. Той посочи, че в България няма произвеждане на аварийни елементи за ремонт на тази техника. „ Преди се взимаха от Русия – тя има ембарго. Преди се взимаха от Украйна – там наличностите свършиха и индустриалните мощности са унищожени…” Тоест, за какъв ремонт на украинска военна техника у нас въобще може да става въпрос?!

Какво следва от всичко това? Че България се трансформира в държава-контрабандист ли? Е, не е като да нямаме обичаи от ТодорЖивково време още, де.

Излиза, значи, по този начин: Доктора – контрабандист на цигари, Брендо – контрабандист на бело, Киро – контрабандист на картечници. Сакън!

Според източници от оръжейния отрасъл, България към този момент изнася за Украйна: амуниции с разнообразни калибри – от такива за автомати “Калашников”, през мини, противотанкови гранати – до системи за залпов огън (ГРАД) за “Катюши”.

От въоръжението – картечници, РПГ (ръчни противотанкови гранатомети) – на ниска цена и елементарно за приложимост оръжие, поразяващо военна техника за милиони.

От техниката – бронирани машини и установки за артилерийска стрелба; артилерийски снаряди.

Според моите източници, връщайки се от Киев през Букурещ, българският министър председател е договорил договорка за реекспорт на специфична продукция на стойност 200 милиона евро.

Според тях, връзката е осъществена сред двамата началник-кабинети, Лена Бориславов и Калоян Методиев, а разрешението за износа на амуниции за “Катюши” е обещано на частна компания за един ден.

Ще се обърна обществено с молба към народните представители: може ли да попитате по реда на парламентарния надзор, дали предишният четвъртък министърът на стопанската система Корнелия Нинова или нейн заместител е подписал такова позволение?

Да поясня: когато става въпрос за договорка в границите на Европейския съюз, се назовава “трансфер”, тъй че износът се утвърждава от министъра на стопанската система, няма потребност от удостоверение на междуведомствената комисия по експортен надзор.

Търговци от оръжейния отрасъл настояват, че в този момент облагата в сходни покупко-продажби със остарели въоръжения, купувани в миналото от Беларус и Украйна, е 65 милиона евро на всеки 100 милиона евро. Например, цената на амунициите за “Катюши” е скочила от 700 на 2 193 евро на изстрел.

Какво потайно се случва зад завесата на властта? Какъв вулгарен театър ни се разиграва?

Срамно и обидно за българския парламент е, че президентът на друга страна задава дневния му ред, както се случи през вчерашния ден с писмото на Володимир Зеленски до народните представители, които гласоподаваха неговите претенции.

Кирил Петков изигра съдружните си сътрудници, направи за посмешище ген.Атанас Атанасов(ДБ) и Станислав Балабанов(ИТН), които му послужиха в Киев като заслон за секрети сделки с Володимир Зеленски, а за тах обединението, в последна сметка, ще би трябвало да носи политическа отговорност.

Цялата гюрултия, гръмогласният пиар и героичните пози в Киев бяха, с цел да отекне ехото във Вашингтон. Знаете ли за какво?! Защото Кирил Петков няма по какъв начин към този момент да не осъзнава, че затъва в мочурище от мръсни схеми, та когато пристигна моментът – скоро! – българският народ да му потърси сметка за шмекериите, той да изясни на щатските си настойници, че е преследван и обругаван, поради твърдата си отбрана на Зеленски, любимецът на Байдън. И да получи височайша индулгенция и протекция!

… Забелязвате ли по какъв начин Политическа партия “Пълен провал” и съдружници някак съумяват всичко да трансфорат в скица и в спекулация, даже съпричасността към страданията на един трагичен народ.

Печалби непременно, комисионите над всичко!
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР