На жителите на нов висок жилищен блок в западната част

...
На жителите на нов висок жилищен блок в западната част
Коментари Харесай

Жителите на нов небостъргач в Сидни отново евакуирани

На жителите на нов висок жилищен блок в западната част на австралийския мегаполис Сидни им е било подредено да се изтеглят от постройката за повторно тази седмица , оповестява австралийската национална телевизия ABC.

Решението идва, откакто държавното управление на щата Нов Южен Уелс подреди " всеобхватно следствие " на пукнатините, появили се след гърмеж на 10-ия етаж на постройката на Бъдни вечер, което е довело до първичната евакуация.

Всички поданици в този момент се изваждат от постройката и се реалокират като " защитна мярка ", уточни компанията строител на Opal Tower, който е единствено на 4 четири месеца.

Уточнява се, че инженерите работят непрекъснато, с цел да обследват какво се е случило.

Пукнатините, за които полицията твърди, че са били до два милиметра, по-късно са били разкрити в бетонен панел на десетия етаж.

От компанията строител настояха, че постройката била " структурно постоянна ", само че предизвестиха, че жителите могат да бъдат преместени в хотели в границите на до 10 дни.

В ранните утринни часове на Коледа всички поданици с изключение на тези на 51 жилището към десетия етаж са били позволени да се върнат.

Полицията заяви, че пукнатините до 2 милиметра са били отворени, само че увери, че няма заплаха постройката да се срути.

Въпреки това доста поданици са отказали да се върнат и някои са прекарали Коледната нощ в колите си.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР