На извънредно заседание снощи кипърското правителство затегна мерките срещу разпространението

...
На извънредно заседание снощи кипърското правителство затегна мерките срещу разпространението
Коментари Харесай

Кипър затяга режима за влизане в страната 

На изключително съвещание нощес кипърското държавно управление стегна ограниченията против разпространяването на COVID-19, откакто през вчерашния ден в Република Кипър бяха регистрирани 3002 нови случая на заразяване - рекорден денонощен брой от началото на пандемията, заяви кипърската осведомителна организация КНА. Мерките бяха оповестени от министъра на опазването на здравето Михалис Хаджипантелас.

Още от през днешния ден за вход в нощни и музикални клубове и нощни заведения, както и за наличие на банкети, сватби и кръщенета, се изисква, с изключение на документ за имунизация, и бърз тест, изработен до 24 часа по-рано. От последното условие са освободени имунизираните с бустерна трета доза от имунизациите.

В мощ е ограничаване до 300 на оптималния брой на присъстващите в заведения за хранене, нощни и музикални клубове и нощни заведения. Всички клиенти би трябвало да са седнали, а танците са неразрешени. По отношение на сватби и кръщенета тази мярка ще влезе в действие от 3 януари.

Публиката на стадионите може да заема до 50 % от потенциала им със наложително носене на защитна маска.

От през днешния ден се не разрешават визитите в лечебните заведения, с изключение на в незабавни и изключителни случаи с позволение на управлението и след показване на негативен PCR тест с 24-часова годност. Посещения в извънболнични отделения са разрешени за пациенти и техните придружители с негативен бърз тест от последните 24 часа. Лица с трета бустерна доза са освободени от това условие.

Използването на защитна маска за лице е наложително на всички места. Министърът на опазването на здравето предложи на жителите да употребяват хирургически маски с висока степен на отбрана от вид KN95 или FFP2 и да заобикалят текстилните.

От 3 януари се вкарва отдалечена работа за най-малко 40 % от личния състав на организациите и предприятията в бранша на услугите.

Хаджипантелас изрази още незадоволство от нарушаването на признатите ограничения от част от жителите и разгласи, че държавното управление анулира така наречен " сейфпас " за достъп до редица услуги за всички, които не са приключили имунизационния си цикъл.

Министърът разгласи, че научната консултативна комисия ще направи нов обзор на емидемиологичната конюнктура идващия вторник. По-рано през вчерашния ден кипърското здравно министерство разгласи, че имунизацията на деца на възраст 5-11 години ще стартира от 2 януари във имунизационните центрове.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР