На извънредно заседание днес от 11:00 часа парламентът ще обсъди

...
На извънредно заседание днес от 11:00 часа парламентът ще обсъди
Коментари Харесай

Последната работна седмица на парламента започва с извънредно заседание

На изключително съвещание през днешния ден от 11:00 часа Народното събрание ще разиска при закрити врата годишните отчети на службите за 2021 година, съгласно оповестената на интернет страницата на Народното събрание (НС), осведоми Българска телеграфна агенция.

Депутатите ще изслушат годишните отчети на Държавна организация „ Разузнаване “, на Служба „ Военно разузнаване “ и на Държавна организация „ Национална сигурност “ за 2021 година, както и отчета на Държавната комисия по сигурността на информацията (ДКСИ) по отношение на цялостната активност по положението на отбраната на класифицираната информация в България през 2021 година Заседанието ще е закрито, защото отчетите на службите са с равнище на подредба „ секретно “, а този на ДКСИ – с равнище на подредба „ поверително “.

Извънредното съвещание, свикано с предписание на ръководителя на Народно събрание Вежди Рашидов, ще стартира с второто четене на законопроект за допълнение на Закона за здравното обезпечаване. В него се планува с наредбата по член 81, алинея 3 от Закона за здравето да се дефинират критерии за систематизиране на предпочитани многопрофилни лечебни заведения за болнична помощ, които обезпечават достъп до действия от пакета, обезпечен от бюджета на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

С предлаганите нормативни промени се цели контролиране на обсега на Националния рамков контракт за медицинските действия и изискванията и реда за работата на аптеките с НЗОК.

В дневния ред на изключителното съвещание е включен и законопроект за промени в Закона за одобрение на Протокола за авансово осъществяване на Споразумението по отношение на Единния патентен съд.

Предвижда се също депутатите да обсъдят план на решение за възлагане на Министерския съвет да изготви всеобхватна и финансово обоснована стратегия за вложения в защитата до 2032 година Вносители са ръководителят на Комисията по защита Христо Гаджев (ГЕРБ-СДС) и депутати от комисията от „ Продължаваме Промяната “, „ Демократична България “, Движение за права и свободи и „ Български напредък “. На изключителното съвещание Народното събрание ще разиска и Национална тактика за младежта 2021-2030 година и план на решение.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР