На извънреден брифинг в Министерския съвет служебният премиер Гълъб Донев

...
На извънреден брифинг в Министерския съвет служебният премиер Гълъб Донев
Коментари Харесай

Премиерът Донев: Положението в енергетиката налага създаване на кризисен щаб

На ексклузивен брифинг в Министерския съвет служебният министър председател Гълъб Донев разгласи основаване на спешен щаб поради състояниета на енергийния бранш.

Щабът ще се управлява от вицепремиера по икономическата политика Христо Алексиев и в него ще влязат министърът на енергетиката Росен Христов, представители на други министерства, както и на ДАНС, КЕВР, синдикати и работодатели. Щабът ще работи без почивен ден, сподели Донев.

Според министъра на енергетиката обстановката с доставките на природен газ е сериозна. Има количества, които ще стигнат до септември. Седемте обещани танкера с полутечен газ са единствено на равнище оферта, като от тях единствено три са до края на годината, а оставащите за идната година. Министърът добави, че не са подсигурени слотове за разтоварване, което в допълнение ще оскъпи цената на газа.

" Булгаргаз " и в сериозна финансова рецесия и ще се търсят способи за рефинансирането му. Министърът разгласи, че се приготвя търг за доставка на газ, който да задоволи потребностите на страната.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР