На изпита по български език и литература седмокласниците писаха преразказ

...
На изпита по български език и литература седмокласниците писаха преразказ
Коментари Харесай

Харесаха ли седмокласниците разказа „Талисманът“ от изпита по БЕЛ?


На изпита по български език и литература седмокласниците писаха преразказ от името на безпристрастен повествовател на историята в творбата „ Талисманът “ на Красимир Бачков.

Децата са харесали описа и не го считат за сложен, демонстрира анкета на bTV.

Авторът е превеждан на британски, съветски, украински и словашки. Произведението е писано особено за банката с непознати творби, която се употребява за националното външно оценяване в 7. клас.

Красимир Бачков разяснява пред кореспондента на bTV във Варна Йордан Фотев, че главното обръщение на творбата е човещината.

„ Човещина, която загубихме през последните години и от която имаме най-голяма потребност. Повече от парите, повече от други суети. Това се пробвах да напиша и се надявам да са ме разбрали “, сподели Бачков.



Той персонално е бил квестор на изпита през днешния ден и децата, излизащи от стаите му, споделили, че разказът е прекрасен и е бил елементарен за тях.

Близо 100 хиляди възпитаници от 7. и 10. клас се явиха на матура по български език и литература.

Една от дилемите на десетокласниците беше обвързвана с формулиране на теза по тематиката „ Човекът и общуването “, а друга изискваше да се напише обобщение върху фрагмент от творбата „ Дърво без корен “ на Николай Хайтов.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР