На изключително важна информация за множество шофьори, попадна Varna24.bg. Тя

...
На изключително важна информация за множество шофьори, попадна Varna24.bg. Тя
Коментари Харесай

Изключително важна новина за паркиране в Синя зона във Варна

На извънредно значима информация за голям брой водачи, попадна Varna24.bg . Тя касае разрешителното за локално платено паркиране на пътни-превозни средства (ППС) за живущите в обсега на " Синя зона ".

В заявката за издаване на позволение за локално платено паркиране на живущите в зоните на почасово платено паркиране на съображение чл.32 от НОДТОВ, към този момент се ползва и нов дължим документ, а точно: подобен, който удостоверява, че транспортното средство е минало годишен механически обзор.

До в този момент такова условие нямаше. Явно по този начин се цели да се разкарат бричките, които не се карат, а стоят захвърлени по улиците, разясниха наши читатели. Те са научили инцидентно, че към този момент се изисква документ за механически обзор.

Към заявката за платено паркиране на живущи в обсега на " Синя зона " би трябвало да са приложени следните документи, в оригинал за информация:

1. Лична карта или уверение за непрекъснато или дълготрайно пребиваване;

2. Регистрационен ваучър на ППС;

3. Документ, доказващ годно правно съображение на ППС, друго от документа за собственост;

4.Документ, удостоверяващ преминат годишен механически преглед;

5. Нотариален акт или различен документ, удостоверяващ собствеността на жилищния парцел, или контракт за наем.

Припомняме, че на улици, булеварди и площади - общинска благосъстоятелност, с въведен режим на почасово платено паркиране, се вкарва режим на локално платено паркиране на ППС, чийто ползватели са от семейството (по смисъла на §1, т. 2 от ДР на ДОПК) на притежатели или наематели на обособени жилищни парцели, попадащи в зоните за почасово платено паркиране, и са с непрекъснат адрес, еднакъв с адреса на жилищния парцел.

Това право се дава на физически лица, които ръководят ППС по силата на право на благосъстоятелност, или на правно съображение, друго от правото на благосъстоятелност, и са с непрекъснат адрес, еднакъв с адреса на обособения жилищен парцел, който употребяват за жилищни потребности.

Паркирането се реализира в рамките на съответна подзона, от зоните за почасово платено паркиране, в която попада адресът на обособения жилищен парцел. Живущите на гранични улици сред подзоните имат право да изберат в коя подзона да придобият право на паркиране. Правото на паркиране се дава против възнаграждение.

Правото за паркиране се ползва за два автомобила на самостоятелен жилищен парцел. За втори автомобил лицата заплащат двойния размер на сумата за първи автомобил. Първи автомобил е този, който е деклариран първи по време. Когато жилището е съсобствено, всеки от съсобствениците може да съобщи " първи автомобил “ в сходство с предходното изречение.

Срокът на разрешението за паркиране по непрекъснат адрес е 12 месеца от датата на издаване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР