На изборите през април зад граница ще се гласува в

...
На изборите през април зад граница ще се гласува в
Коментари Харесай

Българите зад граница ще се гласуват в 737 секции в 61 държави

На изборите през април зад граница ще се гласоподава в 737 секции в 61 страни. Министерството на външните работи (МВнР) разгласява адресите на изборните секции, както и изборните описи за гласоподаване отвън страната за парламентарните избори на 2 април 2023 година.

Списъците и адресите на секциите се намират в секция „ Избори за Народно заседание на 2 април 2023 година “, на интернет страницата на ведомството.

Избирателните описи са налични и през интернет страниците на дипломатическите и консулските представителства на България в съответната страна.

Република България няма дипломатическо или консулско посланичество в Манама, Кралство Бахрейн. С грама, от посолството в Рияд, Кралство Саудитска Арабия посолството осведоми, че към днешна дата в Кралство Бахрейн няма упълномощен ексклузивен и пълномощен дипломат, като не е стартирана процедура по този въпрос, се показва в друго писмо от Министерството на външните работи (МВнР), изпратено по-рано този месец, до ЦИК.

За да бъде поискано единодушие за откриване на изборна секция в Кралство Бахрейн, следва да са изпълнени две условия – Република България да има дипломатически връзки и да е назначила упълномощен дипломат за него. Предвид неналичието на назначен упълномощен дипломат за Кралство Бахрейн, не е желано единодушието на приемащата страна за осъществяване на избори на 2 април 2023 година, се показва още в писмото на Министерство на външните работи до ЦИК.

На 21 март ЦИК заяви, че е получено позволение за откриване на секции отвън дипломатическите и консулските представителства на страната ни от страните, от които се чакаше такова.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР