На изборите 2 в 1 можем да гласуваме само един

...
На изборите 2 в 1 можем да гласуваме само един
Коментари Харесай

Как да гласуваме с машина на изборите 2 в 1 на 14 ноември

На изборите 2 в 1 можем да гласуваме единствено веднъж – на една машина и с една смарт карта. Разписките, които ще пусне устройството ще са една или две, според от това дали сме упражнили правото си на глас и за двата типа избори – за президент и за парламент.

За да гласуваме, първо би трябвало да активираме машината с слагането на картата, която ще получим от секционната комисия. Картата се слага в отвора с чипа нагоре и напред, до момента в който не се чуе тракване. Тя не влиза цялата, както е при банкомата. След това се пресъздава екранен надпис „ Посочете в кои избори ще гласувате “.

Най от горната страна е опцията за гласоподаване две в едно, по-късно е изборът за президент и вицепрезидент, а най-после и за народни представители. След избиране на един от разновидностите се натиска бутона с надпис „ Потвърждавам “, който се намира долу вдясно.

След това излиза и втори екран за гласоподаване. В полето ще се пресъздава първият екран на бюлетината за президент и вицепрезидент. Бюлетината се прелиства с бутон „ Следваща страница “, той още веднъж е ситуиран в десния ъгъл.
Обрат: На 100% ще се броят контролните разписки от машинното гласоподаване в неделя
35 часа преди началото на изборите в неделя Централната изборна комисия излезе с ново решение - 100 % броене на надзор...

Под него се вижда и различен бутон с надпис „ Премини към последващо гласоподаване “, който води към бюлетината за народни представители.

Ако три минути след пускане на гласуването не предприемем дейности по желание, ще бъдем подсетени с текст, че би трябвало да се натисне някой от бутоните на екрана.

Вижте видеото с инструкциите за гласоподаване:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР