На хората са познати много навици, за които е известно,

...
На хората са познати много навици, за които е известно,
Коментари Харесай

Седем безобидни навика, които вредят на здравето

На хората са познати доста привички, за които е известно, че са рискови за организма. Има обаче и други ежедневни навици, които наподобяват безобидни и даже минават за потребни, само че също могат да навредят на здравето ни. Направихме асортимент на 7 от тях, а вие преценете дали да се съобразите със препоръките ни:

1. Не потискайте кихавиците

Когато затваряме уста и притискаме носа си, с цел да не кихнем, вътречерепното налягане се усилва, притокът на кръв към мозъка се нарушава, кръвоносните съдове и нервната тъкан се компресират. Това може да докара до главоболие, увреждане на съдовете и проблеми със слуха.

2. Внимателно с парфюмите

Парфюмите постоянно се вършат от синтетични субстанции. Някои от тези субстанции могат да причинят зашеметяване, гадене, унесеност. Те нервират очите, гърлото и кожата.

3. Не дръжте храна в пластмасови съдове

Много пластмасови кутии съдържат субстанции като фталат и бисфенол. Ако храната стои дълго време в пластмасови кутии, тези субстанции могат да проникват в нея. А поглъщането им може да засегне ендокринната система.

4. Не мийте зъбите незабавно след хранене

Зъболекарите предлагат зъбите да се мият най-малко 30 минути след хранене. Ако е допустимо, един час. Храната и напитките въздействат върху емайла на зъба, както и върху пласта под него (дентин). Движението на четката за зъби вкарва киселинните съставки по-дълбоко в емайла и по-близо до дентина. Това може да повреди емайла.

5. Не прекалявайте с антибактериалния сапун

На повърхността на кожата живеят доста потребни бактерии, които спомагат за предпазването <210>. Ако прекомерно постоянно използваме антибактериален сапун, стерилизираме ръцете си, което на собствен ред основава опция за нахлуване на нездравословни бактерии. Дерматолозите предлагат потреблението на анти бакериален сапун на местата, където имаме рани и драскотини.

6. Не носете тесни дънки

Тесните дънки притискат кожата и нервните окончания. Това може да докара до проблеми с нервната система. Намаленият приток на въздух към краката също така може да аргументи сърбеж и изтръпване.

7. Фрешовете са нож с две остриета

Прясно изцедените сокове са потребни, само че в умерени количества. Те са цялостни със захар. Да, естествена плодова захар, само че без фибри, които да забавят усвояването <210>. Така глюкозата в кръвта внезапно се повишава. Затова е по-добре да ядете плодовете. Един от препоръките на диетолозите е „ да не пием калориите си “. Някои сокове, да вземем за пример гроздовият, не се предлагат за диабетици или хора на диета.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР