На хората, които живеят в така наречените нови къщи“ срещу

...
На хората, които живеят в така наречените нови къщи“ срещу
Коментари Харесай

Ромите от махленския Бевърли хилс на нож срещу сметището

На хората, които живеят в по този начин наречените „ нови къщи “ против КАТ, от години им е пристигнало до гуша от сметището, което се намира тъкмо пред домовете им. Парадоксално е, че те са единствените, които заплащат такса боклук, само че живеят на метри от големите купчини с боклуци. „ Идват всевъзможни хора и натрупат отпадъци пред къщите. Често идват с каруци или бусове и изсипват тонове с нечистотия “, съобщи пред „ Марица “ още през 2017 година Асен Игнатов, който живее в махленския Бевърли Хилс, както в квартала назовават шарените холандски блокчета.

Той разграничава хората от „ новите къщи “ и останалите поданици на гетото. „ Ние желаеме да живеем като естествени хора, да ни е чисто. Работим, плащаме си наемите, броим по 15 лв. такса боклук, а сме на метри от страшните миризми и невижданата нечистотия. Често приказват против нас, ромите, че не съблюдаваме разпоредбите, и ни поставят в един кюп. А по какъв начин ни пазят от мизерията страната и общината, когато ние сме изрядни “, пита Асен.

Съседът му Стефан даже не пуска децата си да играят на открито, с цел да не нагазят в боклука, в който дебнат всевъзможни болести. „ Обещаха ни да изчистят всичко и да създадат игрище за малчуганите или парк. Е, почистиха го веднъж преди изборите и след месец още веднъж беше същото “, прибавя младият мъж.

Хората от квартала се оплакаха от страшната смрад, която ги посреща, когато се прибират или отиват на работа. Те даже се срамят да си поканят посетители поради големите камари с отпадък.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР