На границата на Ливан с Израел жителите на християнско село

...
На границата на Ливан с Израел жителите на християнско село
Коментари Харесай

На фона на сблъсъците между Хизбула и Израел християнско село в Ливан планира война

На границата на Ливан с Израел жителите на християнско село се надяват войната да бъде избегната, даже когато се приготвят за опцията от утежняване на враждебността сред ливанските шиити група Хизбула и Израел.

Разположено единствено на няколко километра от границата, село Рмейх към този момент пострада от триседмични конфликти по границата сред Израел и подкрепяната от Иран Хизбула, преобладаващата мощ в Южен Ливан.

Селото, дружно с останалата част от Ливан, усеща вълненията, отприщени от вилнеещия на към 200 км (124 мили) спор сред Израел и палестинската формация Хамас, съдружник на тежко въоръжената Хизбула.

Онези, които остават в Рмайх, наподобява не са склонни да разискват политиката на рецесията, довела до спора на прага им, пробвайки се да запазят малко нормалност в селото, чиято черква от 18-ти век към момента организира литургия три пъти дневно.

„ Няма да кажа, че се усещаме в сигурност, само че обстановката е постоянна “, сподели 40-годишният селски духовник Тони Елиас, до момента в който боен дрон бръмча над нас.

„ Ако не чуем дрона, мислим, че се случва нещо необичайно. Свикнали сме с това всеки ден, 24/7 “, сподели Елиас.

РекламаРеклама
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР