На границата между Русия и Китай се състоя тържественото съединяване

...
На границата между Русия и Китай се състоя тържественото съединяване
Коментари Харесай

"Прозорец към Русия": Свързаха моста между Русия и Китай през река Амур

На границата сред Русия и Китай се състоя тържественото сливане на двете елементи от автомобилния мост през река Амур, който ще свързва съветския Благовещенск и китайския град Хейхе.

На церемонията участваха Юрий Трутнев - вицепремиер и пълномощен представител на президента на Русия в Далечния изток, и министърът на развиването на Далечния Изток и Арктика Александър Козлов, оповестява " Взгляд ".

В наличието на гостите строителите сложиха последните болтове от двете страни на моста, след което пограничен катер изстреля сигнални ракети, символизиращи сполучливата операция.

Губернатор Василий Орлов съобщи след церемонията, че с помощта на този мост износът в Амурския район ще се усили, това е евентуална точка на напредък.

Той разясни, че конкурентните преимущества на Амурския район са селското стопанство и модифицираните артикули.

" Миналата година износът на соя доближи съвсем 400 хиляди тона от 1 млн. тона отглеждани. Изпратихме 40% за Китай, в това число модифицирани артикули, както и доста соево масло ", сподели губернаторът.

Според него различен план, който в бъдеще може да бъде обвързван с износа, е газохимичен комплекс, който е в развой на строителство.

" Планират се към 1,5 млн. тона полиетилен и полиетиленовите артикули - това е и експортно насочена продукция. Затова, несъмнено, транспортната инфраструктура е от главно значение ", акцентира губернаторът.

Общата дължина на пътния мост над река Амур, планиран да свърже съветското крайбрежие с китайското сред градовете Благовещенск и Хейхе, е над 1 км. Предвижда се, че след въвеждането на моста в употреба, по него ще минават до 3 млн. души годишно или съвсем 300 хиляди транспортни средства.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР