На фронта има патова ситуация, не е само Авдеевка. Това

...
На фронта има патова ситуация, не е само Авдеевка. Това
Коментари Харесай

Командирът на „Азов“: Не е само Авдеевка, ситуацията на фронта е безизходна. Русия напредва

На фронта има патова обстановка, не е единствено Авдеевка. Това съобщи Богдан „ Тавр “ Кротевич, началник-щаб на бригадата „ Азов “ към Националната армия на Украйна, съобщи организация УНИАН.

Той разкритикува политическото и военно управление на страната, което по думите му не се вслушва във военните от фронта. „ Най-големият ни проблем – и в армията, и в политиката – е, че не признаваме грешките си “, съобщи командирът на „ Азов “.

Главнокомандващият на украинските въоръжени сили Олександър Сирски заяви, че силите на украинската войска, които защитаваха град Авдеевка в Донецка област, са се изтеглили от града. За Авдеевка от месеци се водеха яростни боеве, като съгласно някои бойци от фронта става въпрос за най-тежките боеве от началото на нашествието по целия фронт.

Киев разгласи, че се изтегля, с цел да отбрани живота на бойците си, които бяха обкръжени от съветската войска от няколко направления. Според Кротевич „ Авдеевка не е единствената сходна обстановка на фронта “.

„ Азов “ разкритикува военното управление на Украйна, което „ си мисли, че знае всичко “. „ Генералите би трябвало да загърбят егото си и да слушат “, съобщи Кротевич.

В изявление за Наталия Мосейчук Кротевич съобщи, че съветската войска задържа главните си сили за война с НАТО. Според него Русия е в положение да продължи настъплението, макар че дълго време не съумява да пробие украинската отбранителна линия, „ тактиката на безсилие “ не работи против Руската федерация. Военният споделя, че врагът даже не е употребявал целия боеприпас от военни средства.

Украинската войска се изтегли от Авдеевка единствено няколко дни, откакто президентът Володимир Зеленски уволни главнокомандващия ЗСУ Валерий Залужни и на негово място назначи Сирски. В момента главният проблем на украинската войска е неналичието на муниции.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР