На фона на успешните атаки срещу руските петролни рафинерии дълбоко

...
На фона на успешните атаки срещу руските петролни рафинерии дълбоко
Коментари Харесай

Украйна ще разруши Кримския мост през първата половина на 2024 г.

На фона на сполучливите офанзиви против съветските петролни рафинерии надълбоко в тила, Главното ръководство за разузнаване на МО на Украйна (ГУРМО), което стои зад тези интервенции, гледа към друга цел - Кримския мост, който свързва Русия с окупирания полуостров. Унищожението му е близо.
 
Според The Guardian, базирайки се на висши чиновници на ГУРМО, разузнавачите възнамеряват трета офанзива против моста, потвърждавайки, че разрушаването му е " неизбежно ".
 
За Путин мостът е знак за това, което той счита за едно от най-големите си политически достижения: " завръщането " на полуострова в Русия през 2014 година За Киев мостът е също толкоз важен, само че ненавиждан знак на противозаконното анексиране на полуострова. Унищожаването му ще ускори акцията на Украйна за освобождение на Крим и ще увеличи бойния дух измежду военните и цивилните.
 
" Ще го създадем през първата половина на 2024 година ", съобщи почитан чиновник на ГУРМО и добави, че шефът на украинското разузнаване Кирил Буданов към този момент разполага с " множеството средства за осъществяване на тази цел ".
 
Ръководителят на ГУРМО се е придържал към проекта, утвърден от президента Зеленски, за минимизиране на съветското военноморско наличие в Черно море, добави източникът.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР