На фона на рецесията в еврозоната през първото тримесечие на

...
На фона на рецесията в еврозоната през първото тримесечие на
Коментари Харесай

Путин обеща ръст на икономиката въпреки разходите за войната

На фона на рецесията в еврозоната през първото тримесечие на 2023 година съветският президент Владимир Путин даде обещание стопанската система на страната да нарасне с 1.5-2%, въпреки да призна, че бюджетните разноски дълбаят дупка в бюджета и разпоредбите за финансова дисциплинираност евентуално ще би трябвало да бъдат поправени.

Путин цитира позитивни данни, с цел да похвали икономическото здраве на Русия и сподели, че са нужни възходящи разноски за защита, с цел да се ускори националната сигурност.

Говорейки на пленарната сесия на водещия съветски интернационален стопански конгрес в Санкт Петербург, той съобщи, че обществените финанси като цяло са уравновесени, като бюджетният недостиг от 42 милиарда $ от началото на годината се дължи главно на преизпълнението на планувани разноски.

По мотив излизането на задгранични бизнес от Русия, Путин сподели: „ Ще кажа, че в случай че непознатите производители желаят да се върнат още веднъж, да дойдат на нашия пазар, а такива диалози чуваме все по-често, ние не затваряме вратите за никого. Знаете доста добре, че ние в никакъв случай не сме прогонили никого от нашия пазар или нашата стопанска система “, предава Reuters.

Руският президент разяснява и войната в Украйна. Той е безапелационен, че Украйна не може още дълго да води война.

Скоро Украйна изцяло ще спре да употребява личната си техника. Нищо не остава от нея. Всичко, с което се бият и всичко, което употребяват, е импортирано извън. Не можете да воювате дълго по този начин “

И разгласи, че Русия в никакъв случай не е затваряла врата за „ мирни договаряния “ с Украйна.
 Икономическият конгрес на Путин излага на показ изолацията на Русия
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР