Днес, 9 май 2024 г., на посещение в Русенския университет

...
</TD
>Днес, 9 май 2024 г., на посещение в Русенския университет
Коментари Харесай

Делегация от Косово гостува в Русенския университет

Днес, 9 май 2024 година, на посещаване в Русенския университет беше делегация от Университет " Кадри Жека " в Косово. В нея бяха ректорът на университета доцент доктор Артан Демарку, заместник-ректорът по интернационално съдействие доцент доктор Дукажин Лека и преподавателката доктор Шехназе Гагица, заяви просветителната институция.

Гостите бяха посрещнати от заместник-ректорите доцент доктор Галина Иванова и доцент доктор Десислава Атанасова, които показаха Русенския университет и неговите достижения в образованието, науката и интернационалната активност. В диалога взе участие и проф. доктор Юлиана Попова.

Университетът " Кадри Жека “ е държавен и е едно от най-динамично разрастващите се висши учебни заведения в страната с интердисциплинарен профил и необятна мрежа от интернационалните контакти.

По време на визитата беше възобновен договорът за съдействие сред двата университета. За утрешния ден е планувано посещаване на делегацията във Филиал Разград на Русенския университет, защото гостите показаха предпочитание за взаимни стратегии в региона на питателните технологии и биотехнологиите, както и за взаимно образование на докторанти по докторски стратегии на Русенския университет.
Източник: ruse24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР