До полунощ в Нощта на музеите преминаха хиляди варненци и

...
До полунощ в Нощта на музеите преминаха хиляди варненци и
Коментари Харесай

Хиляди се докоснаха до дългия път на медицината в Нощта на музеите

До среднощ в Нощта на музеите минаха хиляди варненци и посетители на морската столица през Музея по история на медицината. " Слонска паста за зъби “, " Светофар “, " Духът от бутилката “, " Огнен дракон “, " Вулкан “, " Дъга “ и " Огън, който не е парещ “ бяха единствено част от атрактивните реакции, които оживяха пред очите на деца и възрастни. И тази година искащите да се допрян до магията на химията бяха повече от тези, които съумяха действително да надникнат зад шатрата в двора на музея и да видят ефектните демонстрации на химически реакции и опити на учени и студенти от Катедрата по химия на Медицински университет " Проф. доктор Параскев Стоянов “ – Варна.

Началото на Европейската нощ на музеите в първата дарителска болница у нас – " Параскева Николау “, даде студентът по медицина в МУ-Варна Александър Петров, който извърши своята първа балада, спечелила наградата за дебют на годината в класацията на БГ радио. В двора на постройката – монумент на културата, атрактивно и запаметяващо се беше осъществяването на студентския мажоретен състав към МУ-Варна с началник Галина Дикова.

Формацията е напълно млада и действа едвам от 2022 година, само че за късата си история съумя да завоюва в две следващи години (2023 година и 2024 г.) първо място в Националната студентска универсиада за разбъркан тим. Германски и български студенти са участниците, като всеки един от тях способства за концепциите за композициите.

" Анатомията на индивида – сред скалпела, пинсетата и мишката “ бе забавното пътешестване сред измеренията на класическата анатомична просвета. Пътешествието " с нож и пинсета “ във виртуалния свят бе водено от доктор Радослав Спасов, който разкри нови благоприятни условия за проучване на устройството на човешкото тяло.

Хиляди фамилии, варненци и посетители от страната и чужбина съумяха до прегледат богатата и неповторима експозиция. Тези, които не са съумели да прегледат залите на музея, могат да го сторят всеки работен ден от 9.00 до 19.00 ч. и в събота от 10.30 до 18.30. Входът е безвъзмезден през цялата година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР