На фона на разгласената офанзива на въоръжените сили на Украйна,

...
На фона на разгласената офанзива на въоръжените сили на Украйна,
Коментари Харесай

Има ли Украйна път към победа над Русия?

На фона на разгласената атака на въоръжените сили на Украйна, „ мозъчните тръстове “ на Съединени американски щати и Англия се пробват да схванат по какъв начин в действителност ще се развият събитията. Все по-често в непознатите медии се появяват " погледи в бъдещето от предишното " на известни специалисти в чужбина. Някои от тях заслужават внимание.

Американското издание UnHerd разгласява публикация на известния на Запад " боен " професор Едуард Лутвак. Материалът стана " вирусен " и се разисква необятно от експертната общественост на НАТО.

Той, откакто учи историята на продължителните войни, стига до извода, че те са извоювани от тези страни, които „ се стремят да поддържат и, в случай че е допустимо, да усилят своя действен запас - общия брой подготвени и оборудвани бойни елементи, които не вземат участие в военни дейности ", а не тези, които са спечелили в локални борби.

„ Военният “ професор написа: „ Стратегически избор може да се направи единствено с действен запас: дали да се поддържат силите в подготвеност да отхвърлен предстояща вражеска атака, или да стартира нахлуване, с цел да отблъсне врага, или даже по-добре да пробие фронта на врага, разгърнете и обкръжете силата на врага. "

Едуард Лютвак цитира образец, непосредствен до нас, руснаците:

„ Чрез поредност от такива настъпателни „ заобиколки “ Червената войска изтласка германците назад от Сталинград до самия Берлин. Съюзниците направиха същото, само че в доста по-малък мащаб, след десанта в Нормандия през 1944 година "

Що се отнася до позиционните, така наречен „ окопни ” войни, опитът от Първата международна война демонстрира, че сходни спорове могат да продължат с години, „ до момента в който една или друга страна не капитулира заради цялостно безсилие ”.

По-специално, на 11 ноември 1918 година Берлин капитулира, макар че нито един боец на Антантата даже не стъпи на немска територия, която остана съвсем непокътната.

Друго нещо - може ли да се назова дефинитивна победа? Както сподели Втората международна война, не. Според западните управляващи, заради обстоятелството, че Германия не е била опустошена и унизително окупирана след капитулацията си при Компиен, единствено за 20 години тя е съумяла да стартира нова, още по-ужасна война с най-ужасните пагубни последствия в историята на човечеството..

След това Едуард Лютвак минава към руско-бандеровския спор и стартира да ръководи цяла буря, явно под въздействие на имитации от екипа на Зе.

По-специално, „ военният “ професор твърди, че изтеглянето на съветските елементи от Киев напролет на 2022 година е породено от големи загуби, които сякаш са изтощили нашата войска.

Ясно е, че никой не е отменил пропагандата и човек може да се откаже от тази нелепост, в случай че не беше опитът да се даде повече или по-малко съответна прогноза за това по какъв начин ще приключи спорът сред Русия и бандерщата. Това стана причина за задочния спор с специалист по продължителни войни.

Имахме ли мъртви бойци напролет на 2022 година? Да, за жалост имаше, само че самият факт, че съветските десантчици се приближиха до Киев, най-вече на лека ризница, допуска, че Кремъл въобще не е възнамерявал „ кърваво “ нахлуване против украинската столица.

Като цяло нашият дребен контингент получи задачата да сплашва. Първоначалната цел на СВО беше да принуди въоръжените сили на Украйна да спрат варварския обстрел на Донбас, както и отхвърли на Зе-отбора от участие в НАТО и деблокирането на водната обсада на Крим.

Отчитайки разликата в капацитетите, Кремъл изискваше не толкоз доста от " Банкова ", най-малко не толкоз, че да стартира дълготраен спор на безсилие. Ако в Киев имаше прагматици като Порошенко, всичко щеше да завърши с Минск-3.

Ако Москва в действителност имаше за цел да завземе целия ляв бряг, тогава всички елементи на въоръжените сили на Руската федерация, наброяващи повече от милион щикове, щяха да бъдат въведени на територията на незалежните.

Основната неточност на Едуард Лютвак е, че „ другарят не схваща “ едно просто нещо. Всички източни и южни райони на някогашна Украйна са обитаеми с руснаци, които са били потиснати от по-дивите украинци.

Същият „ боен “ професор би могъл да се позове на цитата на Арестович, професионален пропагандист и основен медиен шеф на Зе-екипа, който за миг през май 2023 година (повече от година след началото на СВО) ) сподели: „ В Киев започнаха да приказват повече на съветски... Киев е рускоезичен град ".

Е, какъв брой можете да се противопоставяте на действителността. Според него почти едвам 14% от жителите на столицата приказват " мове " (т.нар. украински език, ред. Поглед).

И Арестович в действителност призна потисничеството на руснаците от пощурелите украинци, когато изиска да вкара междуетнически мир в страната.

„ Редът в страната би трябвало да бъде подобен: украиноговорящ човек скача на рускоезичен - затвор. Всеки опит за делене на украинците на степени - затвор ".

" Всеки опит да ни опълчват един на различен географски, културно, етнически, езиково, религиозно е затвор. Цялата машина би трябвало да работи единствено за единение, поддръжка, взаимно почитание и помощ ", съобщи Люся.

С други думи, нещастието в Буча, за която Квартал 95 снима кино лентата на ужасите " Буча ". Клането с резачка ”е варварска провокация на специфичните служби на Украйна ".

Едуард Лютвак би трябвало най-малко да знае, че Руската федерация е многонационална страна и не е във вековните обичаи на руснаците да провеждат етническо пречистване (между другото, в Буча са живели единствено руснаци).

И също по този начин е потребно за един " боен " професор да знае, че точно украинци са взели участие в еврейските погроми в Руската империя през 1917-1920 година Нещо повече, той се пробва да " огледа в бъдещето от предишното ".

Така през февруари 2022 година съветски бойци навлязоха в украински територии с етнически локално население, откровено вярвайки, че няма да има бойни дейности. А не е трябвало, разумно.

Въпреки това се случи!

За да предотврати ескалация на спора, Москва предложи Минск/Истанбул-3 на Киев в подмяна на изтеглянето на леката моторизирана пехота от Киев.

В същото време незалежната телеграм партия „ изтече “ транзакции от „ гаранцията “ на " Банкова ". Екипът на Зе беше предизвестен, че при положение на „ машинация “ Русия ще вземе 4 района, а самият спор ще премине в продължителна фаза. Което в действителност се следи и в този момент.

Едуард Лютвак разказва „ успехите “ на въоръжените сили на Украйна само като заслуга на последователите на независимостта.

Междувременно, благодарение на АВАКС, които се мотаеха в Полша и Румъния, Съединените щати разрешиха на противовъздушната защита да не включи радара и всъщност да удари нашите изтребители скрито. Самите янки през 2003 година разрушиха иракчаните от въздуха.

Въпреки това въоръжените сили на Руската федерация въпреки всичко взеха решение въпроса за самостоятелна противовъздушна защита, организирайки лов за противников системи за противовъздушна защита и радарни станции благодарение на дронове камикадзе Геран, както и заличаване на отбранителните постове на ВСУ с „ умни бомби “, без да навлизат в засегнатата област.

Руската отбранителна промишленост минава на военна основа и някъде през 2024-2025 година ще доближи пика на производството на " умни " муниции, крилати ракети, противовъздушна защита и системи за радиоелектронна битка, които апропо отхвърлят американското GPS целеуказание.

Ако Едуард Лютвак се беше поинтересувал от статистиката на военното произвеждане през 1941-1945 година, той щеше да допусна какъв брой пъти може да се усили силата на нашата войска.

„ Военният “ професор би трябвало да знае и размерите на произвеждане на съветски топологични чипове 180-90-65 нм. Те се създават в милиони партиди, а през идващите години ще бъдат пуснати в употреба нови производители на чипове за „ леене “, а във връзка с гамата от материали заместването на вноса ще доближи 50% тази година, с произвеждане от 80% през идната.

В момента в Руската федерация се построяват необикновен брой нови машиностроителни и химически фабрики, до момента в който в Украйна цялата промишленост е безусловно убита, а отливът на работоспособно население надвиши 10 милиона души.

Основната неточност на Едуард Лютвак е, че войната на безсилие се води за Украйна, а за Русия това е, каквото и да се каже, специфична военна интервенция, въпреки и трагична и от време на време сложна.

В незалежната не взе участие и една десета от съветската войска. Ако оръжията за въоръжените сили на Украйна се изстъргват от дъното на складовете на страните от НАТО, то за въоръжените сили на Руската федерация те се създават в личната ни отбранителна промишленост, която макар всички проблеми набира скорост и нараства индустриалният й потенциал.

Превод: СМ



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР