На фона на продължаващия износ на зърно от Украйна в

...
На фона на продължаващия износ на зърно от Украйна в
Коментари Харесай

Ердоган: Путин е прав - зърното отива при богатите страни

На фона на продължаващия експорт на зърно от Украйна в границите на постигнатото съглашение с Организация на обединените нации, Tурция се разгласи за скорошно започване на доставки на зърно и от Русия, оповестява Анадолската организация.

Искаме да стартират и доставките на зърно от Русия, чакаме това , съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган на конференция с хърватския си сътрудник Зоран Миланович в столицата Загреб - последната спирка от обиколката на турския водач в три страни на Балканите.

Ердоган акцентира, че съветският президент Владимир Путин е " прав ", че зърното на Украйна " за жалост " отива в богатите, а не в разрастващите се страни , които имат най-голяма потребност от него.
 Ердоган упреква Запада в
Ердоган упреква Запада в " провокация " по отношение на Русия

Той предизвести Русия да не бъде подценявана

Докато глобите против Русия не престават, въпреки това, доставките на зърно за страните, които постановат тези наказания, безпокоят Путин , означи той.

Ердоган добави, че ще разиска с Путин въпроса за това какъв брой е значимо съветското зърно да бъде допустимо най-скоро на международните пазари в коридорите на срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие в Узбекистан през септември.

По-рано съветският външен министър Сергей Лавров съобщи, че глобите на Запада против Москва удрят зърното и торовете в страната . По негови думи Западът не е облекчил глобите, с цел да улесни Русия да транспортира своите селскостопански артикули в чужбина., реализирана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция, за преустановяване на блокадата на износа на зърно от Украйна от южните й пристанища и облекчение на задаващата се световна хранителна рецесия.

Вчера Ердоган съобщи и че

От своя страна, Путин предложи да се намерения за ограничение на износа на зърно от Украйна за Европа.

Руският водач назова обстановката с износа на зърно от Украйна за страни, които не се нуждаят от тези доставки.
 Русия загатва за нова скица - да отклони украинското зърно от Европа Обновена
Русия загатва за нова скица - да отклони украинското зърно от Европа

Руският президент упорства износа да се насочи към разрастващите се страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР