На фона на препускащите цени на основни и ежедневни стоки

...
На фона на препускащите цени на основни и ежедневни стоки
Коментари Харесай

Ще се изненадате от оправданието на търговците за чутовната скъпотия у нас


На фона на препускащите цени на съществени и ежедневни артикули за бита, нашенецът е заставен да практикува шопинг туризъм.

 

Двуцифреният растеж на етикетите към този момент не изненадва никого, само че с изключение на питателните артикули, тези за персонална хигиена, почистващите и перилни препарати, от ден на ден стартират да пробиват джоба на потребителя.

 



От години пазарите на прилежащи страни притеглят българите освен за хранителни артикули, а и за редица други. Одрин и Солун са измежду обичаните дестинации на родните шопинг туристи. Те са безапелационни, че в Турция, Сърбия и Македония е доста по-евтино, в сравнение с у нас. Цените в прилежаща Турция са по-ниски с към 30-40%.

 

Българските шопинг туристи поучават, в случай че ще купувате детски облекла да го извършите от Англия, защото там са най-изгодни. В прилежаща Гърция цените са близки до нашите, само че пък несъмнено продуктите им са надалеч по-качествени от нашите. Именно това е и повода за пазара в Солун.

 

Нашенци споделят, че в Ница, Франция се вижда сериозен растеж на препаратите за пране.

Прави усещане, че британците се насочват към лични марки на веригите. Заради голямата конкуренция посред им някои от комерсиалните обекти изрично отхвърлят да зареждат стока, чиято цена е нараснала голословно. Там от ден на ден хора пазарят на заем.

 

Италианците пък са изгубили 3% от покупателната си дарба през предходната година и заплащат 4% повече за съществени артикули. Разликата е, че там работи институция-гарант за надзор на цените, наричана от локалните „ Мистър Цени “. По този метод се заобикаля подозрителното и голословно повишаване на цените, каквото всеобщо се вижда у нас.

 

И до момента в който както стана ясно в Турция към момента е най-изгодно да се пазари, въпреки и там цените да скочиха много поради шопинг туристите, то България се подрежда на четвърто място по най-скъп пазар. Търговците се оправдават с това, че страната ни е доста дребен пазар и дребното количество доставени артикули би трябвало да се компенсира по някакъв метод.

Източник: Уикенд  
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР