На фона на премиерата на Resident Evil Village, Capcom представиха

...
На фона на премиерата на Resident Evil Village, Capcom представиха
Коментари Харесай

Capcom продължава с финансовия си възход

На фона на премиерата на Resident Evil Village, Capcom показаха финансов доклад за миналата година. От него излиза наяве, че компанията има рекорден 12-месечен интервал за четвърта поредна година.

По време на последната година, продажбите са нарастнали с 16.8% до 95 милиарда йени ($873 милиона), а оперативните доходи са се нараснали с повече от 50% до 34.6 милиарда йени или близо $318 милиона. Компанията предвижда дори по-големи триумфи в идващия си финансов отчет за годината – очаквания, които без подозрение са предизвикани от Resident Evil Village. Играта се появи през предходната седмица и към този момент носи на Capcom.

Именно Resident Evil се явява един от моторите на този триумф, като модифицираната версия на RE2 продължава да се продава добре, а продажбите на RE3 са към този момент над 3.9 милиона. Голям триумф жъне Monster Hunter: Rise, чиито продажби до края на март тази година възлизат на четири милиона доставени копия. И е нужно да се означи, че тези числа идват с изискването, че играта излезе в края на март и то за една платформа. Друга огромна игра на Capcom, Monster Hunter: World, също продължава да се продава добре, с помощта на експанжъна си Iceborne. Компанията отбелязва също по този начин и мощното показване на Devil May Cry 5 за сегашното конзолно потомство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР