На фона на почти нулевото предлагане на жилища в Боровец

...
На фона на почти нулевото предлагане на жилища в Боровец
Коментари Харесай

Старият хотел „Зодиак“ в Боровец става модерен жилищен комплекс

На фона на съвсем нулевото предложение на жилища в Боровец напълно скоро следва да бъде осъществен огромен план за съвременен жилищен комплекс от затворен вид. Бъдещият 7Аngels ще се появи на мястото на някогашния хотел „ Зодиак “.
Начало на плана
Комплексът ще разполага със 70 жилището в два блока, обособен ресторант и спа зона. Очаква се реновацията да стартира напролет на тази година и да приключи в края на 2025 година

Мястото, на което се намира, има голям капацитет. Затова се насочих и към подобен вид строителство “, сподели пред Economic.bg вложителят в плана Сотир Немов.

Той е роден в София, само че от години живее в Самоков и е един от огромните индустриалци в региона. Собственик е на компании от групата за сладкарски произведения „ Си 7 “.

 визуализация на бъдещия 7Angels

Първоначалната концепция за бъдещето на някогашния руски хотел „ Зодиак “ е била да се продаде на полски вложител, който се занимава с балнео лекуване. В следствие обаче, поради COVID-19, локдауна и невъзможността за интернационалните пътувания, вложителят се отхвърля от договорката и Сотир Немов придобива хотела (през 2022 г.) и взема решение да го трансформира в първокласен жилищен комплекс.

Хотел „ Зоиак “ е строен през 1986 – 1987 година за почивен комплекс на профсъюзите. Той се намира в остарелия център на курорта.

Новият комплекс ще разполага с ресторант със 120 места и италианска кафе сладкарница. Ще бъде построен и по този начин известният в алпийските ски курорти „ Апрески бар “.

По плана работи архитектурното студио ISPDD.

Проведох съвещания и с мой другар, който над 15 години е бил съветник на хотелите на Marriott в Съединени американски щати “, споделя Немов.

Инвеститорът си показва бъдещия 7 Angels като безшумно и умерено място, в което живеят хора, оценяващи природата – в случай че не непрекъснато, то най-малко през множеството дни от седмицата.
Продажба на жилища
Предвидени са жилища с величина от 55 – 60 кв. м до 223 кв. м. Таваните са високи над 2.60 м, като има и пространства с височина към 3.30 м. Отделно е планувано да бъде построена и СПА зона от 300 квадрата.

Цените на жилищата варират сред 1450 и 1600 евро на квадрат без Данък добавена стойност.

Вече имаме много резервации на жилища “, споделя Никола Стоянов, притежател на Luximmo, компанията с извънредни права по продажбата на 7Angels.

Всички жилища са за продажба, т.е. няма да има хотелска част, само че проектите на вложителя са да ръководи комплекса през свое сдружение, което при предпочитание от страна на притежателите, да отдава жилищата им чартърен.

Според Никола Стоянов този план е страхотна опция за курорта, в който от години липсва предложение на нови планове.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР