На фона на плъзналите слухове и вътрешни спекулации, че Apple

...
На фона на плъзналите слухове и вътрешни спекулации, че Apple
Коментари Харесай

Европа предупреди Apple, че ограниченията на възможностите на USB Type-C кабелите се считат за нарушение на закона

На фона на плъзналите клюки и вътрешни спекулации, че Apple има намерение да ограничи скоростта на зареждане и редица други функционалности на несертифицираните от компанията USB-C кабели в бъдещите iPhone, европейският комисар Тиери Бретон заплаши компанията да забрани продажбата на iPhone в Европа, ко нещо сходно в действителност бъде осъществено.

Да напомним, че предходната година Европейската комисия одобри закон, с който задължава Apple наложително да слага USB Type-C във всичките свои бъдещи iPhone-и и AirPod-и к USB-C, което би трябвало да стане най-късно до 28 декември 2024 година Известно е, че Apple има намерение да  още тази есен да, с излизането на iPhone 15, да се откаже от Lightning, само че не всичко е толкоз ясно, колкото наподобява на пръв взор. Според изтеклата в уеб пространството информация Apple има намерение да ограничи опциите и функционалността на USB Type-C кабелите на трети страни, които нямат MFi документа на Apple.

Но в този момент немското издание Die Zeit оповестява, че европейският комисар Тиери Бретон е изпратил публично писмо до Apple, с което предизвестява корпорацията от Купертино, че в случай че Apple в действителност ограничи опциите на USB Type-C кабелите, изключително във връзка с бързото зареждане, то това ще се смята за нарушаване на европейските закони и продажбите на iPhone в Европа ще бъдат неразрешени.

Като се има поради, че този европейски закон влиза в действие през 2025 година, Apple въпреки всичко може да ореже опциите на USB Type-C врата в идващите две семейства смарт телефони – iPhone 15 и iPhone 16.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР