На фона на напрежението по оста НАТО - Руската федерация

...
На фона на напрежението по оста НАТО - Руската федерация
Коментари Харесай

Решението на кабинета Петков: Отбранителната ни стратегия ще е на база българската армия

На фона на напрежението по оста НАТО - Руската федерация в своята отбранителна тактика България ще разчита на своята войска. Това съобщи след съвещанието на Министерски съвет в сряда министър председателят Кирил Петков , на военния министър Стефан Янев от сутринта.

Основната част от дневния ред на държавното съвещание през днешния ден бе приемането на отчета на военното ведомство по отношение на напрежението сред Русия и Запада и положението на въоръжените ни сили . Несекретната част пък ще бъде показана пред Народното събрание на изключително съвещание по тематиката, което стартира по-късно.

" Организираме тактиката си напълно за деескалация на напрежението сред НАТО и Руската федерация ", увери министър председателят. И уточни - основният лост, който съгласно държавното управление ни може да реши създалия се проблем - дипломацията .

Отбранителната ни тактика ще бъде напълно учредена на база българската войска. " Това значи български войски, българско командване, действително българско водачество. За страдание нашата войска не е финансирана задоволително и по верния метод и имаме ясно изразени дефицити . Затова оттук насетне ще работим тъкмо по тези дефицити, а не просто да се купува техника, която не е редовно определена, тъй че българската войска да застане на своето място ", добави министър-председателят.

Той бе безапелационен - България към този момент няма да е единствено потребител на сигурност, а ще е градивен сътрудник в границите на НАТО .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР