На фона на контраофанзивата на украинските въоръжени сили в Запорожка

...
На фона на контраофанзивата на украинските въоръжени сили в Запорожка
Коментари Харесай

Лондон: Модифициран боен хеликоптер Ка-52 е едно от най-силните оръжия на украинския фронт

На фона на контраофанзивата на украинските въоръжени сили в Запорожка област едно от най-силните оръжия на фронта стана мощно модифицираният военен хеликоптер Ка-52, оповестява в Туитър английското министерство на защитата, представено от УНИАН.

След началото на пълномащабното навлизане Русия загуби към 40 хеликоптера Ка-52, само че това струваше скъпо на самата Украйна. По данни на английското разузнаване Русия е попълнила силите си на юг с нова трансформация на Ка-52М. Промените са били нанесени въз основа на получения в Сирия опит на съветските въоръжени сили.

Вече има доказателства в поддръжка на потреблението на новия вид М в Украйна. По-специално, фотоси в обществените медии, на които се вижда по какъв начин екипажът театралничи до новия хеликоптер.

" Друго значимо усъвършенстване във флота от Ка-52 е консолидираното на новата противотанкова ракета ЛМУР, която има обхват към 15 км. Екипажите на Ка-52 бързо се възползваха от опцията да употребяват оръжието отвън обсега на украинската противовъздушна защита ", добави английското министерство на защитата.

УНИАН отбелязва, че през последното денонощие в източната част на Украйна съветските сили са направили офанзиви в опит да възстановят ситуацията на избрани позиции, само че без триумф. През миналото денонощие е имало общо 28 военни конфликта с съперника. Украинската авиация е нанесла 13 удара по нападателите.

Източник Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР