На фона на бързо влошаващата се епидемична обстановка у нас

...
На фона на бързо влошаващата се епидемична обстановка у нас
Коментари Харесай

Как в Европа се справят с новата вълна на коронавируса

На фона на бързо влошаващата се епидемиологична конюнктура у нас и ниския % на имунизираните, през вчерашния ден основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев предложи приемането на нови ограничаващи ограничения в страната ни.

България продължава да е на последно място в Европейския съюз по брой на имунизирани и преди всичко по смъртни случаи. През август месец Десислава Апостолова пропътува с кола дистанцията от Белгия до България и назад и видя ситуацията в страните от Европейския съюз, действат ли коронавирус документите и по какъв начин се ревизират.

В множеството страни от Европейски Съюз ограниченията са сходни на тези у нас, само че спазването им е друго. По друг метод протичат имунизацията и инспекциите на коронавирус документите.

В Германия и Австрия са доста прецизни в проверяването на коронавирус документи. Във Виена няма заведение или туристически обект, където да не изискват документ, PCR тест или ваксина. Добре е документът да е разпечатан, да да се сканира по-лесно QR-кодът. В Австрия изискват /бързи антигенни проби и за децата от 6 до 12 години, само че системата там е доста бърза и ефикасна.

Опашки има по границата сред България и Сърбия. На българската граница инспекцията не е била прецизна, не е имало устройства, които да ревизират коронавирус документите. Доста се чака и по границата сред Сърбия и Унгария. Там обаче не отдават толкоз значение на коронавирус ограниченията, колкото на общоприетите митнически инспекции.

Засега Брюксел няма пълномощия да постанова наказания на страните с невисок растеж на имунизиране. Те могат да се опитат да убедят българските управляващи да бъдат по-настоятелни в разяснителните акции.

Вижте повече в директното включване на Десислава Апостолова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР