На фона на 74 дни безспирни протести с искане на

...
На фона на 74 дни безспирни протести с искане на
Коментари Харесай

На фона на протестите добавката от 50 лева за пенсионери остава до Нова година

На фона на 74 дни безспирни митинги с искане на оставка на държавното управление и на основния прокурор, ръководещите са решили месечната добавка от 50 лв. за всички пенсионери да продължи да се изплаща до края на 2020 година Това заяви в неделя съпредседателят на " Обединени патриоти " Валери Симеонов пред Българска национална телевизия.

Мярката беше оповестена от премиера Бойко Борисов в края на юли. Първоначалният план бе тя да се ползва единствено за три месеца - август, септември и октомври. Тя беше част от ограниченията в битката с рецесията, провокирана от ковид. Още тогава редица пенсионери в тв репортажи оповестиха, че не са удовлетворени от мярката и държавното управление ги залъгва поради митингите, които не стопират в центъра на София и огромните градове.

Симеонов добави, че добавката ще продължи да се раздава, като по този метод минималната пенсия в страната става 300 лева, макар че тя е 250 лева Зам.-председателят на Народното събрание добави, че държавното управление няма да подаде оставка, тъй като това е безсмислено, защото остават 6 месеца до постоянните избори.

На 17 септември общественият министър Деница Сачева. Самата тя уточни, че ГЕРБ имат подготвеност както да продължат мярката с 50 лева, или да създадат оферти за преизчисляване на пенсиите с приходите от 2015 година

" Има три разновидността, които се разискват, въпрос е на политическо решение. Моето виждане като обществен министър е, че е по-добре да създадем преизчисление на пенсиите ", сподели тя. Явно обаче съдружният съвет е решил да продължи изплащането на добавките от 50 лв.. Третият вид не стана явен.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР