На емоционална и вълнуваща церемония бяха връчени наградите IAB MIXX

...
На емоционална и вълнуваща церемония бяха връчени наградите IAB MIXX
Коментари Харесай

Връчиха MIXX Awards 2021 - дигиталните „Оскари“ на IAB

На прочувствена и вълнуваща гала бяха връчени премиите IAB MIXX Awards за 2021 година. В шестото издание на състезанието, проведен от IAB България, бяха подадени рекорден брой поръчки от български организации и рекламодатели, макар компликациите, пред които бяха изправени бизнес фирмите.

Събитието има за цел да отличи най-хубавите цифрови акции на пазара. В тазгодишното издание на състезанието са подадени общо 184 поръчки , което е с 40% повече спрямо 2020-а. Тази година кандидатурите се оценяваха от жури от 10 интернационалните специалисти в две посоки – креативен решения и тактика.
88 акции бяха финалистите след  първия стадий на журиране. Те се бориха за призовите места в 20-те категории на IAB MIXX Awards 2021.

Най-много поръчки бяха подадени в категориите :  „ Най- добра акция за повишение познаваемостта за марката “ „ Най-ангажираща акция “, „ Най-добра видео акция “, „ Инфлуенсър маркетинг акция “. В състезанието бяха показани четири нови категории в отговор на измененията на пазара и новите трендове. Това са " Бранд активизъм ", която прави оценка акции, заставащи зад идея или засягат публично значими тематики, " Covid-19 ", в която влизат цифровите акции, направени по време на първия локдаун, " Кампания невисок бюджет ", който съгласно разпоредбите на състезанието е до три хиляди лв. и " Дигитални новаторски похвати ".

 „ Бяхме доста удовлетворени, само че не и сюрпризирани. В цифровата екосистема най-видимо имаше промени и новости . Имаше страхотни акции, на които бяхме очевидци. Бюджетът е доста значим, само че една добра концепция не е належащо да бъде изпълнена с голям бюджет. Колкото по-простичка  е тя, толкоз по-достъпна е за хората. Видяхме какъв брой бързо се трансформираха потребителите през 2020 година, марките съумяха да се задействат. Докато преди планувахме за година напред, в този момент плануваме за единствено 3 месеца.
Ние сме адаптивни същества, а това е доста добре. Колкото повече провокации има, толкоз по-бурно и креативен поглеждаме напред. Ситуацията ни затруднява, само че в положителния смисъл. Постоянно сме нащрек и всички представители на цифровата екосистема сме привикнали обстановката да се трансформира. Ние сме в една непрекъсната промяна , която сега е повсеместна. Сладко предизвикателство е . Истината е, че IAB Bulgaria има нещо неповторимо, ние сплотяваме цифровата екосистема “, разяснява Николай Бойков, ръководител на IAB Bulgaria и изпълнителен шеф на All Channels Communication Group.

Общо 20 са фирмите, подали поръчки за присъединяване в състезанието през 2021 година Най-много финалисти имаха proof. (28 финалиста от 36 заявки), следвани от Guts & brains DDB (22 финалиста от 35 заявки) и All Channels Group (9 финалиста от 20 заявки). Журито на състезанието тази година е формирано от общо 10 маркетинг експерти от разнообразни организации в Европа с редица награди. Те бяха разграничени в две посоки - " Творчество " и " Стратегия " и оцениха поръчките съгласно 4 съществени критерии - тактика, осъществяване и потребление на медиите, резултати и възвръщаемост на вложенията и творчество.

„ Колкото по-истински си, толкоз по-добре се получават нещата. Определено искахме да сме първи. Направихме всичко допустимо да организираме церемонията за по-малко от седмица. Прави усещане, че фирмите стават все по-трудно дефинируеми, всеобхватни са . Не могат да влязат в една избрана категория, колкото повече на 360° можеш да завъртиш концепцията, толкоз по-всеобхватна е тя.
Дигиталните решения са основани на истинското, на добра концепция, на технология и данни
. Именно това ще виждаме от ден на ден. Ако нещо се случи през 2020 година, то е че се трансформирахме дотолкоз, че данните, нашите права онлайн и изкуственият разсъдък към този момент са тематика на всекидневен диалог. Възможно е даже изкуственият разсъдък да размени публицистите след време. Тепърва ще обследваме територията на изкуствения разсъдък. Блокчейн технологията разрешава да демократизираме системата, да бъде разпределена сред разнообразни хора, които не се познават. Трябва да стартираме тук и в този момент с разнообразни електронни услуги , а чак по-късно можем да приказваме за изкуствения разсъдък и тази тематика да не звучи толкоз нереална и далечна “, сподели още Николай Бойков.

Целия диалог на Катя Василева с него слушайте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР