На две четения в едно заседание Народното събрание прие промени

...
На две четения в едно заседание Народното събрание прие промени
Коментари Харесай

На две четения в едно заседание: Парламентът прие промени в закона за тютюна

На две четения в едно съвещание Народното събрание одобри промени в Закона за тютюна, тютюневите и обвързваните с тях произведения, препоръчани от Мустафа Карадайъ от Движение за права и свободи.

С поправките тютюнопроизводители, сключили контракти за изкупуване на недопечен тютюн, се вписват в обществения указател на тютюнопроизводителите в Министерството на земеделието до 30 юни 2023 година В момента срокът е 31 март всяка година, само че може да бъде продължен до два месеца със заповед на министъра на земеделието.

Тютюнопроизводителите могат да заявят документално, в това число и по електронен път, смяна на данни за изкупения тютюн за интервала 2016-2018 година, като приложат копия от протоколи за количествата изкупен тютюн за съответната година. 

Оправомощените лица от общинските служби следва да отразят в регистъра настъпилите промени в период до три дни след тяхното заявяване, гласоподава Народното събрание.

Предвидено е смяната на данните в регистъра за количествата изкупен тютюн да може да се извърши и въз основа на документи, подадени по Закона за подкрепяне на земеделските производители, без да е належащо да се подават още веднъж.

Приетите през днешния ден промени в влизат в действие от деня на обнародването на законопроекта в „ Държавен вестник “.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР