На достолепната 91-годишна възраст свищовският гинеколог д-р Борислав Апостолов все

...
На достолепната 91-годишна възраст свищовският гинеколог д-р Борислав Апостолов все
Коментари Харесай

91-годишен доктор от Свищов сваля кръвното само с една съставка

На достолепната 91-годишна възраст свищовският гинеколог доктор Борислав Апостолов към момента практикува своята специалност и продължава да бъде издирван за прегледи или препоръки.
Д-р Апостолов е най-възрастният гинеколог в дунавския град, а с помощта на опита си и познанията в областта на медицината е измислил своя формула за дългоденствие. Още от младите си години, след преместването си в Свищов, лекарят стартира да спортува постоянно преди отиване на работа. Увлича със себе си и свои сътрудници, с които всяка заран в 5 часа изкачвали баири и правели гимнастика. Постепенно почнали да вършат и обиколки на стадиона. Наскоро схванал какъв брой потребни били в действителност тренировките, тъй като след интервенция на херния, която му се наложила, възрастният лекар станал и си тръгнал на идващия ден. Казва, че това не би било допустимо без тези тренировки. Гимнастиката включва извършения за врата, очите, раменете, гърба, кръста и така нататък Не пропуща и най-малко 20 клякания.

Д-р Апостолов продължава да чете доста и да се среща с новостите в изследванията по отношение на опазването на положителното здраве. Когато с напредването на възрастта свищовският доктор се сблъскал с високо кръвно налягане, той прочел книга за кислородната вода. И почнал да приема кислородна вода по метода, разказан в нея. Първо по една капка преди хранене, до момента в който последователно се стигне до 10 капки. По този метод той стопирал казуса с кръвното без банкет на медикаменти. Докторът изяснява, че кислородът е един от най-важните детайли за възпрепятстване на развиването на заболяванията. Казва, че раковите кафези обичат три неща – киселинна среда, захар и липса на О2. Киселинната среда се основава от месото и захарите. А плодовете и зеленчуците основават удобната алкална среда в организма.
На тези правила той е открил своя метод на хранене.

Месо хапва най-вече един-два пъти в седмицата, и то най-вече риба и леки меса. Свинското напълно е изключено от менюто му. Твърди, че с напредването на възрастта човек би трябвало да понижава количеството храна. Една от главните му секрети за здраве е приготвеният собственоръчно от него ябълков оцет. Домашният балсам е неотменима част от неговото меню. Задължително го приема всяка заран на гладно дружно с чаша топла вода. Домашно приготвеният ябълков оцет е мъждив, гъст, а не избистрен. Докторът изяснява, че в случай че е избистрен, в него липсват доста от скъпите субстанции, съдържащи се в ябълките. Освен това глътва преди него на гладно и лъжица зехтин. Следва наложителната гимнастика, след която организмът е тонизиран и зареден за деня. Закуската му е лека – плод или овесени ядки, кисело мляко… За обяд и вечеря натъртва на салати, които си подготвя самичък, несъмнено, подправени с незаменимия ябълков оцет и зехтин.
Инфо: ПИК

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР