На днешното заседание на правителството обсъдихме новите правила, с които

...
На днешното заседание на правителството обсъдихме новите правила, с които
Коментари Харесай

Министър Събев за протеста: Езикът на омразата не е градивен

На днешното съвещание на държавното управление обсъдихме новите правила, с които по-ефективно да се ръководи пандемията. Целта е да има все по-малко вреди, по-малко затваряне на стопанската система и учебните заведения, тъй като това ще ни изиграе доста неприятна смешка в бъдеще, най-много поради образованието на децата, осведоми той.

Приетите през днешния ден правила ще дадат опция да имаме минимални вреди, тъй като признатият модел ще ни дава опция да действаме планово, добави той.

Днес имаме подадени формуляри на 750 студенти, стажанти, които са подготвени да отидат в лечебните заведения и да оказват помощ като доброволци, тъй като казусът не е в броя кревати, а в това, че в случай че увеличим леглата, нямаме задоволително личен състав. Това е достойната позиция, уточни министърът.

Всеки има право да стачкува, само че езикът на омразата не е конструктивен, в никакъв случай не е водил до нищо положително в историята на човечеството, акцентира Събев.

Той разяснява и проектите за Коридор №8, който свързва Адриатическо море с Черно море през Албания, Северна Македония и България.

Имало е предпочитание и желание това да се случи, само че се е работило по-лежерно. По-тревожното е че през декември Европейската комисия извади този кулоар от главните европейски пътища. Сега би трябвало да убедим Европейската комисия да върне Коридор №8 в този лист, да ги убедим, че този път е значим. Този път ще придвижим цялата обстановка да се случва темпово и с повече сила. Колкото по-бързо се придвижват стоките и парите, толкоз повече ще се увеличи и виталният стандарт, съобщи транспортният министър.

По думите му още през тази година ще се видят първите обилни резултати за рационализация на Летище София.

Имаме стратегия да " разсънваме " летищата в България, тъй че те да бъдат настоящи. Важно е да осигурим изискванията, при които въздушната промишленост да е в напредък. Икономическият интерес на България е да отворим всички благоприятни условия, тъй че бизнесът да пораства, разяснява Николай Събев.

По мотив развиването на железопътния превоз Събев сподели: " Ние ще вложим доста сила, желаеме да увеличим темпото и да получим добър резултат ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР