Нa днешното заседание на Националния съвет ще разглеждаме и утвърждаваме

...
Нa днешното заседание на Националния съвет ще разглеждаме и утвърждаваме
Коментари Харесай

Нинова: Целта ни за местните избори - 100% повече кметове и 40% повече общински съветници

”Нa днешното съвещание на Националния съвет ще преглеждаме и утвърждаваме над 100 кандидатури за кметове, издигнати на извършените до момента конференции в страната. Поканили сме и регионалните ръководители, съвещанието е разширено, с цел да може всеки да си каже мнението. ”
Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова пред медиите преди съвещанието.

Тя изясни, че профилите на претендентите са разнообразни - партийни кандидатури, с инициативни комитети, необятни локални обединения. " Уважаваме волята на локалните структури. Дадохме им независимост - това е демократично и това е децентрализация в една демократична партия, те да преценят и вземат решение ", безапелационна бе Нинова. Тя акцентира, че прави усещане, че има разширение на ветрилото и поддръжка на претенденти на Българска социалистическа партия от повече партии спрямо предишните локални избори. Като съществена цел на локалните избори за левицата Нинова уточни увеличение на кметовете от Българска социалистическа партия със 100% и на общинските съветници с 30-40%.

На въпрос дали Българска социалистическа партия ще поддържа кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, Корнелия Нинова отговори: " Решението би трябвало да вземе Градската конференция на левицата на 11.09.2019г. и по-късно Националният съвет на партията на 15.09.2019г., който би трябвало да утвърди решението на конференцията. "

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР