На днешния ден преди 6 години Атлетико Мадрид освобождава от

...
На днешния ден преди 6 години Атлетико Мадрид освобождава от
Коментари Харесай

Важен ден в историята на Атлетико

На днешния ден преди 6 години Атлетико Мадрид освобождава от поста му старши треньора на отбора Грегорио Мансано. Това се оказва едно от най-важните решения в историята на “дюшекчиите”, тъй като ден по-късно - на 23.12.2011 година, стартира ерата “Чоло Симеоне” - един извънредно сполучлив интервал, който продължава и сега.

Six years ago today Atleti sacked Gregorio Manzano. What a decision that turned out to be!
— AtléticoFans (@AtleticoFans) December 22, 2017
Мансано е уволнен, откакто Атлетико губи последните си два мача в Ла Лига, а чашата на търпението на управлението на клуба прелива на 21 декември, когато Атлетико губи с 0:1 на “Висенте Калдерон” реванша от шампионата за Купата на краля от третодивизионния по това време Албасете и  отпада от конкуренцията. За заместител на Мансано е избран някогашният състезател на отбора - аржентинецът Диего Симеоне. Преди завръщането си в Атлетико към този момент като треньор, Симеоне е треньор на аржентинския Расинг Клуб.

Още в първия си сезон отпред на Атлети Симеоне извежда клуба до спечелването на трофея в лига Европа. Това обаче е единствено началото. Под управлението на Чоло Симеоне Атлетико последователно се утвърждава като най-сериозният съперник на колосите Реал Мадрид и Барселона на домашната сцена, само че се превърща и в сериозен фактор в Европа.



Атлетико доближава до два финала в Шампионската лига (2014, 2016), като и в двата случая губи трагично от Реал Мадрид. През сезон 2013/2014 “дюшекчиите” побеждават и с 10-ата си купа на Испания, която е първа за клуба от 1996 година, когато в състава са Любослав Пенев и самият Симеоне. Начело с Чоло Атлетико печели и още три трофея след 2011 година - Купата на краля (2013), Суперкупата на Испания (2014) и Суперкупата на Европа (2012).

В момента Атлетико заема второ място в класирането в испанското състезание, а след изненадващото си отпадане в груповата фаза на Шампионската лига е измежду главните любимци за спечелването на Лига Европа през сегашния сезон.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР