На днешния 26 октомври 1890 г. в родната си Флоренция

...
На днешния 26 октомври 1890 г. в родната си Флоренция
Коментари Харесай

Лъжата е два вида – на едната краката са къси, а другата?

На днешния 26 октомври 1890 година в родната си Флоренция умира Карло Лоренцини, по-известен с псевдонима си Карло Колоди - бащата на Пинокио. Предлагаме ви няколко цитата от международната класика за деца:

– А в този момент какво ще вършим в тъмнината? – Ще седим и и ще чакаме, до момента в който Акулата не ни смели. – Но аз не желая да бъда смилан! – завика Пинокио и отново се разплака. – И аз не желая да бъда смилан – възрази рибата звук, – само че съм мъдрец и се успокоявам с мисълта, че откакто съм се родила риба звук, по-добре е дните ми да приключат във водата, в сравнение с в тигана.

Съдията беше една маймуна от рода на горилите, една остаряла маймуна, почитана поради напредналата си възраст, поради бялата си брада и изключително поради златните си очила. Вярно, те бяха без стъкла, само че тя бе принудена да ги носи непрекъснато, защото страдаше от няколко години от инфектиране на очите.

– Когато мъртвият плаче, това демонстрира, че ще оздравее – сподели тържествено гарванът.
– Съжалявам, че опонирам на фамозния си другар и сътрудник – добави кукумявката, – само че съгласно мен, когато мъртвият плаче, това демонстрира, че му е неприятно да почине.

- Лъжата бива два типа - на едната краката са къси, а другат има дълъг нос.
тагове карло колоди пинокио цитат
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР