На днешната дата преди близо 18 години Михаел Шумахер върви

...
На днешната дата преди близо 18 години Михаел Шумахер върви
Коментари Харесай

Михаел Шумахер бойкотира Индианаполис и Монца

На днешната дата преди близо 18 години Михаел Шумахер върви самоуверено нагоре и показва невероятни качества зад кормилото. Ferrari са в цялостен възторг от своята златна кокошка, а положителният остарял вълк Бърни Екълстоун се радва, че неговият състезателен формат се гледа от целия свят. И навръх тази дата, единствено няколко дни след офанзивите от 11 септември.

В същата седмица Формула 1 е посрещната в Италия, където публиката ще се приготвя за следващата доминация на италианският производител и хегемонг в този спортен формат. На 12 септември цяла Италия се чуди дали ще се организира надпреварата, за което много почитатели към този момент са закупили билети. Според Италия, гарантирането на сигурността на близо 100 000 души ще е много мъчно занятие, а и цяла Европа предлага прекъсване на огромните спортни събития, в символ на почитание и гаранция, че няма да има други терористични „ изненади “. Болидите на Ferrari са свалени са лишени от логата на спонсорите и разполагат единствено с черни носове, с които демонстрират съпричастност към жертвите. Пристигащите посетители получават доста съществени указания по отношение на сигурността и проектът за евакуация. Като спомагателен неприятен шанс из бокса се носи и друга тъжна новина: Алесандро Дзанарди няма да може да се възвърне и ще изгуби двата си крайници. Пилотът претърпява доста сериозна злополука в болида на Уилямс.

 Screenshot_2

Освен знакът на мощна съпричастност от страна на италианския отбор, Михаел Шумахер предлага на своите съперници да стартират надпреварата без никакви изпреварвания за първите два завоя. Причината е, че предходната година умира един от пожарникарите в резултат на тежка злополука. Организаторите на надпреварата не са толкоз удовлетворени и не престават да повтарят, че всички водачи са тук, с цел да се състезават и в случай че не желаят, може да останат в бокса и да пропуснат цялото съревнование. Немският водач въпреки всичко не се отхвърля от надпреварата, имайки поради, че започва в челната тройка. И до момента в който всички кимат в символ на единодушие, Жак Вилньов се оказва троянския кон и бързо натиска педала на газта.

Първите два завоя още първоначално не съумяват да се разминат без произшествия, само че за благополучие няма потърпевши. И това надалеч не е всичко, единствено няколко дни по-късно съревнование, Шумахер продължава да недоволства против идващия календарен ден във Формула 1 – Индианаполис. В идващите дни водачът ще изрази доста остро своето мнение по отношение на сигурността в страната, както и опцията да се повтори втори атентат. Германецът явно съумява да разпали огньовете на цялата организация, откакто на финала персонално Бърни Екълстоун би трябвало да се намеси и да изясни на Шуми, че е редно да престане с провокациите или да одобри съществени санцкии като отнемане от купата, която съгласно краткотрайното класиране е в забрадка вързана. В тази борба се оказва, че най-малко не е самичък, тъй като самият Ники Лауда, тогава към момента спортен шеф на Jaguar показва същото мнение. Други водачи и уредници са сигурни, че уредниците могат да се оправят чудесно със отбраната на събитието и в случай че не са имали тази опция е било предстоящо да го анулират.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР