На държавен терен в курортно селище на Ловешка област е

...
На държавен терен в курортно селище на Ловешка област е
Коментари Харесай

Според проверка: Хотел е построен на държавен терен в Ловешко, без да е уведомена държавата

На държавен терен в курортно населено място на Ловешка област е издигнат хотел, без за това страната да е уведомявана, да е дала единодушие или да е събрала някаква сума за тази частна самодейност. Това са открили чиновниците на Областната администрация в Ловеч по време на инвентаризация, съобщи регионалният шеф на Ловеч Виктор Стойчев на конференция, във връзка два месеца от встъпването си в служба. На конференцията участва и заместник- регионалният шеф Нели Читинова. 

По думите на Стойчев сега тече развой на инвентаризация, т.е. от администрацията правят физическа инспекция на всички активи - парцели, здания, терени, аграрни земи, които са държавна благосъстоятелност на територията на Ловешка област и сверяват данните, отразени в кадастъра, досието при регионалния шеф и фактическото състояние, каквото е на терен. Инвентаризацията би трябвало да завърши в края на годината.

Областният шеф уточни още, че сега се води дело, с което страната да си върне 60 декара, предоставени на частна компания. Теренът е в землището на община Угърчин. Става дума за капиталово желание, което не се е осъществило в законовия период и теренът би трябвало да бъде върнат на страната. Това не се е случило и по тази причина се чака решение на съда. 

„ По различен проблем страната към този момент актува терен в Рибарица като държавен - подобен, какъвто е бил изначално, само че по една или друга причина не е бил публикуван акт за държавна благосъстоятелност години наред. По различен случай, който касаеше държавна благосъстоятелност на брега на язовир " Сопот ", към този момент не се отдава безплатно, а против наем, т.е. страната получава пари за своята благосъстоятелност, по този начин както би трябвало да бъде съгласно мен “, добави Виктор Стойчев.

По думите му след встъпването си в служба като регионален шеф е открил нарушавания при закупуването на лек автомобил без социална поръчка. За това е сезирал Агенцията за държавна финансова ревизия с молба за осъществяване на финансова ревизия по повод покупката на този лек автомобил. „ Смятам, че цената е повишена. Договорът е подписан в нарушаване на Закона за публичните поръчки и съгласно мен има ощетяване на бюджета. Дали това е по този начин или не, след осъществяване на инспекцията, в случай че тя бъде предоставена, ще мога да бъда и по-конкретен “, уточни Стойчев.

Той добави, че му е докладвано и за част от държавен терен , който е привързан към различен частен терен, без страната да е известена за това. „ Има и други нередности, които в хода на инвентаризацията чиновниците са забелязали, само че са по-дребни и не водят до вреда на държавния бюджет. Моята задача е да защитя държавния интерес. Не знам какъв брой в годините обратно не е правена сходна инвентаризация. Важно е, че сега се прави и дава късмет да върнем нещата към нормалността, т.е. това което е на страната да си бъде на страната “, сподели още регионалният шеф.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР