На честването 80 г. от рождението на Людмила Живкова и

...
На честването 80 г. от рождението на Людмила Живкова и
Коментари Харесай

Тя ли е следващият премиер? Ето как изглежда и за какво мечт...

На честването 80 година от рождението на Людмила Живкова и 111 година от Тодор Живков внучката Катерина Славкова разгласи желанието си да се включи в партийния живот у нас, написа Hotarena.net.

" Мислила съм доста върху това да стана политик, въпреки към този момент да не съм задоволително готова. Със сигурност, откакто завърша, ще изучавам в чужбина и след това ще се върна в България, с цел да предам това, което знам и мога. Защо да не съм идната жена министър председател или президент? "

 Жени Живкова с част от семейството дойде първа

Това показа внучката на Людмила Живкова и правнучка на Тодор Живков - Катерина Славкова на честването 80 години от рождението на баба си и прародител си в Правец.

 Хора от цяла България пристигнаха за честването

Събитието събра десетки хора от цялата страна в родния град на управлявалия 30 години министър-председател Тодор Живков - жители на град Раковски, Асеновград, Пловдив и така нататък Всички те сервираха венци пред паметника на Тато в центъра на града, а по-късно честването се придвижи в къщата-музей на държавника, където за първи път бяха изложени персонални движимости на Людмила Живкова - нейни рокли, тетрадки, исторически документи, книги.

 

 Жената на Тодор Славков - Силвия Пантева, прегледа музея с движимости на Людмила с щерка си

 Стотици пристигнаха с цветя в ръце

" Много са ми разказвали за баба ми Людмила, за прародител ми Тодор Живков, както и за известната фамилия на другия ми дядо - Иван Славков. Мислила съм си да продължа по техните стъпки и доста ми се желае това да стане факт. Но първо би трябвало да завърша ", показа красивата Катерина, която тази година ще бъде в 10-и клас в Италианския колеж в Горна баня.

 Димитър Иванов

" След като приключа с образованието си тук, може би ще изучавам в Холандия, а може и на друго място, като сестра ми Ралица (от първия брак на майка й Силвия), а по-късно ще се върна в България. Такива са ми проектите към този момент ", споделя Славкова.



Високата госпожица, която като дребна бе настоящ манекен в ревютата на вуйна си Жени Живкова, през днешния ден не желае да става нито дизайнер, нито фотограф.

" Минаха ми тези стремежи. Не ми е безразлична модата, даже имам в главата си роклята за бала, с която желая да се видя, само че има време и за това. По-скоро специалността, с която желая да се занимавам, не е обвързвана с творчество. Спряла съм се на фармацията. Това ме вълнува и считам, че имам бъдеще и в нея ", сподели Катерина.

Колкото до огромната си аналогия с баба й Людмила Живкова, Славкова е безапелационна, че с годините това става все по-видимо за нея и близките и е горда с този факт.

" Баба ми Людмила е направила толкоз доста за културата на България. Тя е била извънредно дейна натура и човек, който работи с цялото си сърце за дела. Мисля, че и по това доста си приличаме ", споделя Кати.

Въпреки че родителите й са разграничени - Тодор Славков живее настрана от майка й Силвия, Катерина не страда от този факт. " Баща ми сега не пристигна, тъй като е в чужбина, другояче и той мина през политиката. Беше водач в партията " Напред, България ". И той, и вуйна ми, и всички към мен имат афинитет към ръководство, по тази причина и аз бих се пробвала, само че би трябвало да имам и сериозна специалност ", умно заключва красивата тийнейджърка.

За персоналния си живот Кати не обича да приказва, само че то " няма и какво да кажа съответно ", по думите й. " Нямам гадже, само че съм щастлива ", заключва внучката на Людмила Живкова.

На събитието в Правец участва съвсем цялата фамилия Живкови - Евгения Живкова, щерка на Людмила и внучка на Тодор Живков, претендентът за народен представител от Българска социалистическа партия Иван Ченчев, кметът на Правец Румен Гунински, Джордж Райнов, журналистът Димитър Иванов, Светлана Шаренкова и доста други другари и познати на семейството.

 Людмила Живкова не е забравена
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР