На британския остров Уайт отвори врати необичаен музей – той

...
На британския остров Уайт отвори врати необичаен музей – той
Коментари Харесай

Музей на фекалиите посреща посетители

На английския остров Уайт отвори порти необикновен музей – той е отдаден на отпадъците от виталната активност на разнообразни същества. Това е първият сходен музей в страната и едвам вторият в света.

Създаването на Националния музей на фекалиите (The National Poo Museum) е резултат от съдействието на няколко бизнесмени и зоопарка на остров Уайт. Експозицията ще бъде налична напролет и лятото, а по-късно ще се насочи „ на гастрол “ в други музеи по света.

Посетителите могат да видят повече от 20 типа разнообразни àкита: като се стартира от копролити – изкопаеми фосилизирани екскременти на възраст 140 милиона години и се приключи със модерни мостри, предоставени от лъвове, сурикати, лисици, гълъби, лосове и други представители на фауната. Те са събрани от зоопарка и от дивата природа. Човешките витални боклуци са илюстрирани от екскременти на дете.

На територията на музея няма никаква неприятна миризма – образците са изсушени и по-късно са сложени в транспарантни капсули. В музея са оборудвани и тоалетни в жанр ретро, където има и потребна информация, обвързвана с този забавен аспект от активността на живите организми.

Както към този момент споменахме, Националният музей на фекалиите е първият във Англия, само че международното състезание в тази категория музеи принадлежи на Италия – там в района Емилия-Романя предходната година беше основан Музей на тор. Той преди всичко е отдаден на тематиката за взаимоотношенията сред индивида и природата и опциите за преработката на виталните боклуци за богатството на обществото.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР