На брифинг в Министерски съвет правителството начело с премиера Кирил

...
На брифинг в Министерски съвет правителството начело с премиера Кирил
Коментари Харесай

НА ЖИВО: Кабинетът обяви безпрецедентен пакет от мерки в помощ на българските граждани

На брифинг в Министерски съвет държавното управление отпред с премиера Кирил Петков разгласи невиждан пакет от ограничения в помощ на българските жители, съобщи кореспондент на Novini.bg

В поддръжка на фамилиите с деца като дълготрайна мярка се планува да бъде повишен размерът на данъчното облекчение за деца от 4500 лева на 6000 лева Годишно, като ще бъде дадена опция да се употребява на всеки три месеца през годината.

Пенсиите ще бъдат осъвремени от 1-ви юли със приблизително 20%. Това включва твърдо нарастване на всички пенсии с 60 лв. и в допълнение процентно нарастване. Така година и половина след прекъсването на кражбите в страната решенията на ръководещата коалиция водят до фрапантно нарастване с над 55% на минималната пенсия, която при започване на предходната година бе в размер на 300 лева, а от 1 юли към този момент ще бъде 467 лева

По времето на ГЕРБ минималната пенсия се качи със 100 лв. за 12 години, тук покачването е със 167 лв. единствено за година, означи министър председателят Петков.

Трета мярка е въвеждането на 0% Данък добавена стойност за хляба.

Тази мярка я вършим особено за хляба, ще компенсираме с нарастване на Данък добавена стойност на виното и бирата, посочи министър-председателят.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР